ShippingWatch

Olieprisen falder efter Opec+ vælger at øge produktionen

OPEC og oliekartellets allierede lander en aftale, der betyder øget olieproduktion ind i 2022. Produktionen vil stige med 400.000 tønder om dagen fra august.

Foto: Ahmed Jadallah/Reuters/Ritzau Scanpix

Oliepriserne falder svagt i de tidlige handelstimer mandag, efter Organisationen af Olieeksporterende Lande og dens allierede, kendt som Opec+, er kommet frem til et kompromis, der giver en stigning af olieproduktionen.

Investorerne på oliemarkedet frygter, at det øgede udbud kan skabe et overskud på markedet, da flere lande stadig kæmper med coronavirussets delta-variant.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 72,72 dollar mod 72,94 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 70,99 dollar mod 71,10 dollar fredag eftermiddag.Opec+ fremlagde søndag en aftale, der markerer afslutningen på en længerevarende uenighed mellem Saudi Arabien og De Forenede Arabiske Emirater.

Ifølge Bloomberg News står Opec+ til at løfte produktionen med 400.000 tønder per dag fra august.

Samtidig har organisationen vedtaget at tildele højere produktionskvoter til Saudi Arabien, De Forenede Arabiske Emirater, Irak, Kuwait og Rusland fra maj næste år for at overvinde interne stridigheder, skriver Reuters.

"Den aftale, der er blevet fundet over weekenden, vil sandsynligvis påvirke oliepriserne negativt på kort sigt, da investorerne nu afvikler udsigterne til et større udbud," siger Daniel Hynes, der er råvarestrateg i Australia & New Zealand Banking Group, til Bloomberg News.

På andre dele af råvaremarkedet stiger stålpriserne fortsat ovenpå en stærk efterspørgsel, der for alvor blomstrer op efter pandemien.

Stålpriserne har boomet på et globalt plan i det indeværende år og flere prisrekorder er ifølge Bloomberg News blevet slået.

Dødvande i Opec+ strammer oliemarkedet yderligere 

Oliepriserne har det største ugentlige fald siden marts 

IEA advarer om stramt oliemarked efter uenighed i Opec+ 

Mere fra ShippingWatch

Her er Martin Fruergaards strategi som ny CEO for Pacific Basin

Martin Fruergaard har fremlagt sine vigtigste strategipunkter i sin første offentlige optræden som ny CEO for Hongkong-baserede Pacific Basin. Rederiet leverer samtidig et usædvanligt stærkt halvårsresultat under en optur for tørlastmarked, som vurderes kun at være startet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs