ShippingWatch

Hin Leong-grundlægger anker dom om at betale penge tilbage

Grundlæggeren af den skandaleramte Singapore-baserede Hin Leong gruppe, OK Lim, anker rettens ordre om betale op mod 20 mio. dollar tilbage.

Foto: Edgar Su/Reuters/Ritzau Scanpix

Lim-familien, der står bag den skandaleramte handelsgruppe Hin Leong, har besluttet at anke en dom fra retten i Singapore om at betale tæt på 20 mio. dollar tilbage.

Ordren fra retten kom efter familien, med grundlægger OK Lim i spidsen, sidste år trak omkring 19 mio. dollar ud af selskabet Ocean Tankers. Beløbet dækker også renter og andre omkostninger og lyder på i alt 20,1 mio. dollar, skriver Bloomberg News.

Familien har allerede betalt pengene tilbage, men appelerer nu for at få vendt dommen om og få pengene retur.

Grundlægger og ejer OK Lim er anklaget for omfattende dokumentfalsk samt at have skjult store tab på oliespekulation i Singapore, hvor Hin Leong Trading inden skandalen var et af de helt store handelshuse, og gruppen dækker blandt andet over et tankrederi, Ocean Tankers, og en bunkerleverandør.

OK Lim blev anholdt i Singapore i august og er sigtet for svindel. Strafferammen er op til ti års fængsel og en bøde. Flere selskaber under Hin Leong er i dag sat under juridisk administration, og en domstol i Singapore godkendte tidligere i marts en afvikling af Hin Leong og Lim familiens aktiviteter i gruppen.

Senest har det statsejede havneselskab Jurong Port købt 41 pct. i terminalen Universal Terminal fra Lim-familien.

Hin Leong-grundlægger rammes af yderligere 23 sigtelser om falskneri

Havneselskab overtager Lim-familiens andel af olieterminal 

Singapore-domstol godkender afvikling af Hin Leong 

Mere fra ShippingWatch

Tradelens håber snart at få store Maersk-rivaler endeligt ombord

Hapag-Lloyd og ONE glimrer ved deres fravær på den digitale platform Tradelens, selvom de for to år siden meddelte, at de ville gå med. "Vi er håbefulde om, at de meget snart vil tilslutte sig," siger Tradelens-chef Mike White. Hapag-Lloyd venter at træffe en endelig beslutning inden længe.

Scandlines henter ny topchef fra bryggeri

Scandlines skifter ud på topchefsposten. Efter mere end ti år i spidsen for rederiet stopper Søren Poulsgaard Jensen som adm. direktør. Afløseren er hentet i Royal Unibrew.

Maersk-satsningen Tradelens har taget hul på kinesisk udrulning

Maersk og IBM's digitale satsning Tradelens har allieret sig med statsejet kinesisk selskab om en udrulning i Kina for at få kinesiske importører og eksportører ombord. Kina er et kritisk marked for platformen, som der fra Esplanaden ventes klar vækst fra i år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs