ShippingWatch

Havneselskab overtager Lim-familiens andel af olieterminal

Den Singapore-baserede havneoperatør Jurong Port har overtaget Lim-familiens ejerandel af en olielagerterminal i bystaten. Det skriver Reuters.

Foto: Edgar Su/Reuters/Ritzau Scanpix

Havneoperatøren Jurong Port har gennemført overtagelsen af andelen i en stor olielagerterminal i Singapore, som Lim-familien hidtil har ejet.

En talsmand fra havnen oplyser til Reuters, at det statsejede Jurong Port har færddigjort købet af 41 pct. i terminalen Universal Terminal fra Lim-familien.

Talsmanden har ikke givet yderligere detaljer om handlen. Ved et tidligere salg af en andel i 2016 blev olieterminalen værdisat til mere end 1,5 mia. dollar, skriver Reuters. Terminalen har en lagerkapacitet på 2,33 mio. kubikmeter olie og kan lade to supertankere lægge til ad gangen, skriver nyhedsmediet.

Olieterminalen betegnes af  mediet som en krunjuvel i de shippingaktiver, som Lim-familien hidtil har ejet. Salget kommer efter, at en domstol i Singapore tidligere i marts godkendte en afvikling af familiens kollapsede handelshus Hin Leong.

Jurong Port er et helejet datterselskab af Singapore-selskabet JTC Corp, skriver Reuters.

Singapore-domstol godkender afvikling af Hin Leong

En tredjedel af Lim-familiens skibe har fundet nye ejere

Hin Leong indgiver ansøgning om afvikling 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Maersks position som verdens største er ved at lakke mod enden, Wärtsilä afskrev et af fremtidens brændstoffer, Ever Givens manager frygtede negativ omtale efter Suez-hændelse - alt sammen i en uge, hvor det også kom frem, at BW-dominerede Navigator overtager Ultragas i stor handel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs