ShippingWatch

Verdens største bunkerhavn søger nye LNG-leverandører

Singapores havn fortsætter med at udvide kapaciteten på LNG-brændstof til skibe. Ny udbudsrunde skal fordoble antallet af leverandører af den flydende naturgas.

Foto: Edgar Su/Reuters/Ritzau Scanpix

Efterspørgslen på LNG-brændstof til skibe er stigende, og derfor vil verdens største bunkerhavn i Singapore øge kapaciteten, når det kommer til at forsyne skibe med den flydende naturgas.

Verdens største havn har netop igangsat en udbudbsrunde, hvor Singapores havnemyndigheder MPA søger to nye leverandører af LNG-brændstof. Det vil i så fald være en fordobling af licenser på LNG-bunker-leverandører, fremgår det af en meddelelse.

De nuværende to LNG-leverandører er FueLNG Pte Ltd og Pavilion Energy Singapore Pte Ltd.

Mulige leverandører skal aflevere et bud til MPA senest den 15. december.

Målet for Singapore havn er at udvide bunker-kapaciteten af naturgassen til 1 mio. ton senest i 2021, har landets transportminister Chee Hong Tat tidligere fortalt nyhedsbureauet Reuters.

"Da det maritime samfund fortsætter med at lede efter nuludledningsbrændstoffer eller brændstoffer med lav udledning for at møde IMO's mål for 2050, er LNG et levedygtigt overgangsbrændstof for at mindske CO2-emissioner fra skibe," sagde han til Reuters.

Singapore er verdens største bunkerhavn med årlige salgsmængder på omkring 50 mio. ton skibsbrændstof ifølge Reuters.

Verdens største bunkerhavn vil øge sin LNG-kapacitet

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere