ShippingWatch

Medie: Sydkoreansk værft er klar til indrømmelser for ja til fusion

Hyundai Heavy Industries holder i øjeblikket samtaler med EU's konkurrencemyndigheder om mulige indrømmelser i fusionen med konkurrenten Daeweoo, skriver Reuters. Fokus er på LNG-skibe.

Foto: Kim Hong-Ji/Reuters/Ritzau Scanpix

Det sydkoreanske storværft Hyundai Heavy Industries er angiveligt klar til at gøre indrømmelser for at sikre et europæisk ja til en fusion med konkurrenten Daewoo Engineering & Shipbuilding (DSME).

Ifølge Reuters holder værftet i øjeblikket samtaler med konkurrencemyndighederne i EU, som skal godkende fusionen, da det sammenlagte selskab vil få en global andel af markedet for skibsbygning på 21 pct.

Det er konkurrencekommissær Margrethe Vestagers kontor, som står for undersøgelsen.

Hverken værftet eller Kommissionen har ønsket at kommentere oplysningerne, men Reuters skriver, at den europæiske undersøgelse nu kun fokuserer på fusionens betydning for priserne på nybyggede LNG-skibe.

Tidligere undersøgte den også konsekvenserne for container, tank- og LPG-skibe, skriver nyhedsbureauet.

Det er ikke ualmindeligt, at selskaber, som ønsker at fusionere, bliver bedt om at sælge forretningsenheder fra for at få godkendt en sammenlægning.

Fusionen mellem Hyundai Heavy Industries og Daewoo blev i august godkendt af konkurrencemyndighederne i Singapore.

Det er den sydkoreanske stat, som blev storaktionær i begge værfter efter en række redningsplaner, som står bag fusionsplanerne.

Singapore godkender fusion mellem sydkoreanske værfter

EU sætter ny deadline for fusion mellem sydkoreanske storværfter

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere