ShippingWatch

Kina køber olie til sine nødlagre efter prisfald

Faldet i olieprisen får nu Kina til at købe olie op til sine nødlagre, oplyser kilder til Bloomberg News. På én måned er olieprisen næsten halveret.

Foto: CHINA DAILY/REUTERS / X01745

Kina er gået i gang med at købe olie til sine nødlagre, oplyser kilder til Bloomberg News. Opkøbet sker i kølvandet af oliekrigen mellem Saudi-Arabien og Rusland, der har cirka halveret olieprisen den seneste måned, og sendt prisen ned med samlet 60 pct. i år.

Beijing har ifølge Bloombergs oplysninger bedt myndighederne om hurtigt at fylde lagrene og udnytte finansielle instrumenter, såsom optioner, for at fastlåse købsprisen på lidt længere sigt på de nuværende niveauer.

Ud over de statsejede anlæg er det også på tale at bruge privatejede lagerfaciliteter, skriver Bloomberg. Desuden opfordrer myndighederne kinesiske selskaber til også at udnytte prisfaldet.

Foreløbigt skal de kinesiske myndigheder have sat et mål om, at olielagrene skal udgøre tre måneders forbrug. Dette vil muligvis stige til 180 dages forbrug, hvis privatejede anlæg også tages i brug, oplyser kilderne.

Prisen på en tønde Brent-olie stiger torsdag morgen med 8 pct. til 26,74 dollar. Den norske krone er desuden blevet styrket.

Trump venter aftale mellem Rusland og Saudi-Arabien inden for få dage

Oliehandlere går efter mindre tankskibe efter store VLCC-stigninger

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere