ShippingWatch

Corvus åbner endnu en batterifabrik i Norge

Stor efterspørgsel får nu batteriproducenten Corvus Energy til at åbne sin anden Fabrik i Norge. "Der foregår en elektrisk revolution i den maritime sektor," siger CEO Geir Bjørkeli.

Foto: Thomas Borberg/Politiken/Ritzau Scanpix

Fakbrik nummer to ser nu dagens lys i Norge, hvor den maritime batterileverandør Corvus Energy udvider. Det sker for at kunne møde den stigende efterspørgsel, der er i markedet, skriver Corvus i en meddelelse.

Corvus leverer batteriløsninger til flere dele af den maritime sektor. Et af de nyeste batterier, som selskabet har udviklet, er til brug i færger og krydstogtskibe. For nyligt modtog batterileverandøren også en større investering fra Shell Ventures.

"Der foregår en elektrisk revolution i den maritime sektor, og vi vil gerne kunnelevere de bedste løsninger til industrien," siger Geir Bjørkeli, CEO i Corvus Energi, i meddelelsen.

Den nye fabrik kommer til at ligge i Bergen, og er fuldautomatisk hele vejen igennem, lyder det i meddelelsen. Der er altså tale om en digital og robotiseret produktion, der foregår på ni robotstationer, og som varetager alt fra udpakning af indsendte dele og tests af færdige batterimoduler.

Fabrikkerne i Norge skal levere løsninger til hele Europa. Udover Norge, er Corvus også til stede i Vancouver i Canada, hvorfra det nordamerikanske og asiatiske marked serviceres.

Maritim batterileverandør lander investering fra Shell

DNV GL og MAN ser besparelser ved batteriskibe 

Mere fra ShippingWatch

Maersk løfter sløret for design af metanolskibe

I fem år har Maersk arbejdet på at udvikle et nyt skibsdesign, som skal øge energi-effektiviteten i flåden med 20 pct. Otte skibe, der efter planen skal sejle på grøn metanol fra 2024, bliver de første.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs