ShippingWatch

Keppels skibsværft vender underskud til sorte tal i første halvår

Værftsgruppen Keppel Offshore & Marine har vendt et dundrende underskud til plus på kontoen i de første seks måneder af 2019, hvor der allerede er sikret flere kontrakter end i hele det forgangne år.

Foto: Edgar Su / Reuters / Ritzau Scanpix/REUTERS / X90125

Den Singapore-baserede værftsgruppe Keppel Offshore & Marine laver igen overskud.

Hvor årets første seks måneder sidste år gav et underskud på 40 mio. Singapore-dollar, har første halvår af 2019 udmøntet sig i et overskud på 10 mio. Singapore-dollar, svarende til knap 50 mio. kr.

Det fremgår af halvårsregnskabet for Keppel-gruppen, der dækker over aktiviteter i en række sektorer.

At der er sket markante forbedringer offshore- og marinedivisionen i år, kan ses på ordreindgangen.

"Ved udgangen af juni 2019 havde O&M-divisionen vundet kvalitetskontrakter til en værdi på ca. 1,9 mia. Singapore-dollar, hvilket er højere end den samlede værdi af nye sikrede ordrer i hele 2018," bemærker Keppel i en meddelelse til regnskabet.

Mens omsætningen går en smule tilbage, ligger ordrebogen nu på 5,5 mia. dollar, som er det højeste niveau siden 2016. Keppel landede senest onsdag to kontrakter på henholdsvis en sandsuger og modificering af et FPSO-fartøj til i alt 130 mio. dollar.

For den samlede Keppel-koncern er fortællingen imidlertid den modsatte af offshore- og marinedivisonen: Halvåret har godt nok resulteret i et overskud på 356 mio. Singapore-dollar, men det er næsten 40 pct. lavere end første halvdel af det forgange år.

Keppel lander kontrakter for 130 millioner dollar

Keppel og DNV GL vil sætte fart på LNG som skibsbrændstof

Mere fra ShippingWatch

Ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Dansk frigat dræbte fire formodede pirater i Guinea, Dan-Bunkering sagen fortsatte i Odense, stor millionregning endte hos Lauritzen, og IMO afholdt klimamøde i en uge, hvor ShippingWatch gjorde status på et hektisk tredje kvartal for containerrederne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs