ShippingWatch

Vitol bygger raffinaderi til lavsvovlsolie

Handelshuset Vitol bygger et mindre raffinaderi i Malaysia, som bliver en del af selskabets setup, der skal forsyne skibe med lavsvovlsolie, når de nye svovlregler træder i kraft.

/Ritzau Scanpix/Reuters/Denis Balibouse
Foto: /Ritzau Scanpix/Reuters/Denis Balibouse

Det store råvarehus Vitol bygger et mindre raffinaderi i Malaysia, som skal forsyne skibe med lavsvovlsolie. Det skriver Reuters.

Det nye raffinaderi bygges på Vitols teminal i Tanjung Bin i den sydlige del af den malaysiske stat Johor. Raffinaderiet forventes at stå klart i maj 2020 og skal supplere Vitols raffinaderi i Fujairah med at forsyne skibe med lavsvovlsbrændstof, siger Vitols CEO i Asien Kho Hui Meng til Reuters.

1. januar 2020 træder nye svovlregler i kraft. Til den tid vil det ikke være tilladt at bruge brændstof med et svovlindhold på over 0,5 pct., medmindre at en scrubber er installeret på skibet til at rense røgen. Foruden lavsvovlholdigt brændstof er også alternativer som LNG en mulighed for at overholde grænsen.

Det har fået de fleste olieselskaber til at investere stort i deres raffinaderier i nærheden af de største bunkerhavne for at kunne producere den nye og lavsvovlholdige olie.

ExxonMobil og Total vil vokse som bunkerleverandør til rederier

ExxonMobil investerer stort i 2020-brændstof i Singapore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere