ShippingWatch

Trafigura fordobler overskuddet

Handel med olieprodukter var den primære årsag til, at handelshuset Trafigura fordoblede resultatet i årets første seks måneder.

PR-foto
Foto: PR-foto

Handelshuset Trafigura fordoblede overskuddet i første halvår af 2019. Det viser selskabets halvårsregnskab, som netop er blevet offentliggjort.

Overskuddet voksede til 426 mio. dollar mod 222 mio. dollar i samme periode sidste år. Forklaringen på den markante fremgang skal findes i salget af olieprodukter.

Bruttofortjenesten på råolie- og olieprodukter rundede 1 mia. dollar – det er over en tredobling i forhold til første halvår sidste år.

"Mens alle divisioner klarede sig godt i perioden, var råolie, benzin, LNG og wet freight desks (afdeling, hvor Trafigura charter skibe til fysisk levering af olie- og råolieprodukter) de mest fremragende bidragsydere," skriver Trafigura i en meddelelse.

Mens bruttofortjenensten på olie- og råolieprodukterne steg betragteligt, faldt de handlede volumener en anelse. Det skyldes, at Trafigura befinder sig i en periode, hvor handelshuset med egne ord er i gang med at "konsolidere på tværs sine handelsbøger".

Trafigura havde en omsætning i årets første seks måneder på 86,2 mia. dollar.

Trafigura rejser over en halv milliard kroner i Kina

De største handelshuse har fordoblet LNG-leveringer på to år

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere