ShippingWatch

Medie: Volkswagen leder efter køber til MAN

Volkswagen er angiveligt begyndt at søge efter en køber til motorproducenten MAN Energy Solutions. Ifølge Reuters er Wärtsilä blevet kontaktet, og kilder nævner også Alfa Laval som en mulig aftager.

Foto: PR

Den store producent af skibsmotorer MAN Energy Solutions kan være på vej til at få ny ejer.

Den nuværende ejer, tyske Volkswagen, skulle angiveligt have forhørt sig hos flere mulige køber med henblik på et salg af datterselskabet. Blandt de selskaber, som er blevet kontaktet, er konkurrenterne Wärtsilä, Cummins og Jenbacher.

Det oplyser unavngivne kilder med kendskab til sagen til Reuters. Volkswagen har afvist at kommentere historien.

Ifølge nyhedsbureauet er den formelle salgsproces endnu ikke sat i gang. Volkswagen vil først undersøge, om der er interesse i markedet, før man sætter et til salg-skilt på MAN.

Skulle det ske, så mener Reuters at vide, at prisen vil ligge omkring tre mia. euro. Andre mulige købere kunne være leverandørerne Alfa Laval og Mitsubishi Heavy, fortæller kilder til nyhedsbureauet. Kapitalfondene EQT, Bain og Cinven bliver også nævnt.

Det mulige salg af MAN er en del af Volkswagens planer om at strømline Wolfsburg-koncernen, som er mest kendt for sine biler.

MAN Energy Solutions leverer motorer og andet udstyr til shippingindustrien, men har også aktiviteter inden for olie og gas samt opbevaring af energi. Selskabet ændrede sidste år navn fra MAN Turbo & Diesel og til MAN Energy Solutions.

ShippingWatch har været i kontakt med MAN Energy Solutions i Danmark, som ikke ønsker at kommentere på rygterne.

Det mulige salg kommer på et tidspunkt, hvor der er sket en konsolidering blandt flere af MAN's konkurrenter. I april lukkede norske Kongsberg sit opkøb af Rolls-Royces afdeling for marinemotorer.

Kongsberg færdiggør stort opkøb af Rolls-Royce Marine

Efter tre drøje år har MAN taget hul på svært 2019

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere