ShippingWatch

Flere ordrer løfter Aker Solutions i 2018

Olieserviceselskabet Aker Solutions forventer at kunne hæve sin omsætning yderligere i 2019. Udbudsaktiviteten er "høj" i selskabets primære markeder, lyder det i regnskab.

Foto: Hjalmar Otto Fjøsne/Aker Solutions

Det norske olieserviceselskab Aker Solutions ser fortsat tegn på en bedring for leverandørerne i olieindustrien, hvor der blandt andet bliver sanktioneret flere projekter.

Derfor forventer Aker Solutions at kunne hæve sin omsætning en anelse over, hvad selskabet opnåede i 2018, fremgår det af en regnskabsmeddelelse.  Her lyder det, at aktiviteten er stigende i markedet, som dog også er præget af konkurrence.

"Aker Solutions ser den overordnede omsætning stige en smule i forhold til 2018 med afsæt i en stærk ordreindgang sidste år og fortsat høj udbudsaktivitet," skriver Aker Solutions, der desuden forventer en driftsmargin (ebitda) omkring niveauet i 2018.

I fjerde kvartal alene sikrede Aker Solutions sig nye ordrer til en værdi af 5,3 mia. norske kr., hvilket øger den samlede ordrebog til 35,1 mia. norske kr.

Fortsat høj aktivitet

I årets sidste tre måneder steg omsætningen til knap 7 mia. norske kr. Og for hele året udgjorde toplinjen 25,2 mia. norske kr. mod 22,5 mia. norske kr. i 2017. Det er med til at sikre selskabet et resultat før skat på 792 mio. norske kr., der er 393 mio. norske kr. bedre end året før.

"Udbudsaktiviteten er fortsat høj på de primære markeder – og Aker Solutions bydder for øjeblikket på kontrakter for sammenlagt 45 mia. norske kr. Omkring to tredjedele af disse er i subsea-området – og nøgleprojekter forventes at blive tildelt i løbet af de næste seks til 12 måneder," skriver selskabet og fortsætter:

"På længere sigt forventer Aker Solutions en stigning i det globale energibehov, og at investeringerne i bæredygtige energiløsninger vil blive belønnet."

Ordrebogen vokser hos Aker Solutions – men prispres fortsætter

Petrobras giver Aker Solutions trecifret mio-kontrakt i Brasilien

Aker Solutions varsler afskedigelser i Norge 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs