ShippingWatch

Flere ordrer løfter Aker Solutions i 2018

Olieserviceselskabet Aker Solutions forventer at kunne hæve sin omsætning yderligere i 2019. Udbudsaktiviteten er "høj" i selskabets primære markeder, lyder det i regnskab.

Foto: Hjalmar Otto Fjøsne/Aker Solutions

Det norske olieserviceselskab Aker Solutions ser fortsat tegn på en bedring for leverandørerne i olieindustrien, hvor der blandt andet bliver sanktioneret flere projekter.

Derfor forventer Aker Solutions at kunne hæve sin omsætning en anelse over, hvad selskabet opnåede i 2018, fremgår det af en regnskabsmeddelelse. Her lyder det, at aktiviteten er stigende i markedet, som dog også er præget af konkurrence.

"Aker Solutions ser den overordnede omsætning stige en smule i forhold til 2018 med afsæt i en stærk ordreindgang sidste år og fortsat høj udbudsaktivitet," skriver Aker Solutions, der desuden forventer en driftsmargin (ebitda) omkring niveauet i 2018.

I fjerde kvartal alene sikrede Aker Solutions sig nye ordrer til en værdi af 5,3 mia. norske kr., hvilket øger den samlede ordrebog til 35,1 mia. norske kr.

Fortsat høj aktivitet

I årets sidste tre måneder steg omsætningen til knap 7 mia. norske kr. Og for hele året udgjorde toplinjen 25,2 mia. norske kr. mod 22,5 mia. norske kr. i 2017. Det er med til at sikre selskabet et resultat før skat på 792 mio. norske kr., der er 393 mio. norske kr. bedre end året før.

"Udbudsaktiviteten er fortsat høj på de primære markeder – og Aker Solutions bydder for øjeblikket på kontrakter for sammenlagt 45 mia. norske kr. Omkring to tredjedele af disse er i subsea-området – og nøgleprojekter forventes at blive tildelt i løbet af de næste seks til 12 måneder," skriver selskabet og fortsætter:

"På længere sigt forventer Aker Solutions en stigning i det globale energibehov, og at investeringerne i bæredygtige energiløsninger vil blive belønnet."

Ordrebogen vokser hos Aker Solutions – men prispres fortsætter

Petrobras giver Aker Solutions trecifret mio-kontrakt i Brasilien

Aker Solutions varsler afskedigelser i Norge

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere