ShippingWatch

DSV lægger tocifret milliardbud på konkurrent

Den danske transport- og logistikgigant DSV vil købe konkurrenten Panalpina for et tocifret milliardbeløb i danske kroner, oplyser det schweiziske selskab.

Foto: PR-foto/DSV

Danske DSV forsøger sig nu med endnu et opkøb. Denne gang er der tale om den schweiziske konkurrent Panalpina, oplyser selskabet i en kortfattet meddelelse.

Panalpina har modtaget et bud fra DSV om at overtage selskabet for 170 schweizerfranc per aktie, og buddet består af et miks mellem kontanter og aktier i DSV. Buddet er ikke bindende, oplyser selskabet. Det svarer til en samlet pris på 4 mia. schweizerfranc eller 26,5 mia. kr.

Bestyrelsen i Panalpina er nu ved at gennemgå forslaget sammen med rådgivere.

DSV oplyser til ShippingWatch, at man kommer med en selskabsmeddelelse om buddet i løbet af onsdag morgen.

Det er ikke mere end godt tre måneder siden, at DSV lagde et opkøb i graven med forsøget på at overtage Ceva Logistcs, som i stedet endte med at rykke tættere sammen med franske CMA CGM, der allerede ejede en del af selskabet.

Siden da har DSV's CEO Jens Bjørn Andersen ikke lagt skjul på, at selskabet fortsat er på udkig efter opkøb.

"Sammen med at forblive "asset light" har det at lave opkøb været den vigtigste del i vores strategi de seneste 20 år. Det har vi haft held med, og vi synes, det har skabt værdi, hver gang vi har gjort det. Det er vi helt faste i kødet på, og det vil vi gerne blive ved med," sagde han i et interview med Ritzau Finans inden jul.

Panalpina har 14.000 ansatte og er til stede i 70 lande. I 2017 havde selskabet et driftsresultat (EBIT) på 103,3 mio. schweizerfranc.

DSV investerer en milliard i udvidelse af hovedkvarter

DSV fortsætter jagten på nye opkøb

DSV dropper opkøb af schweizisk logistikselskab

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere