ShippingWatch

Irans råolieeksport falder til under 1 million tønder om dagen

USA's sanktioner mod Iran har ramt landets olieeksport, som ifølge Lloyd's List er barberet ned til mindre end 1 mio. tønder råolie om dagen.

Foto: Bloomberg

Amerikanske sanktioner mod Iran begynder at gøre ondt på landets olieeksport. Irans olieeksport faldt ifølge data indsamlet af Lloyd's List til mindre end 1 mio. tønder råolie om dagen i november.

Der er tale om et markant fald siden januar sidste år, hvor Iran ifølge mediet gennemsnitligt eksporterede 2,5 mio. tønder dagligt, og samtidig er importen af råolie på det laveste niveau i fem år hos asiatiske lande som Kina, Indien, Japan og Sydkorea.

Oliemarkedet har i det hele taget fået en usikker start på det nye år. Stigende amerikansk olieproduktion kombineret med faldende produktionsaktivitet i Asien som resultat af handelskrigen har sammen med generel bekymring over økonomisk nedgang medvirket til, at oliepriserne faldt med ca. én pct. på årets første handelsdag, skriver Reuters med henvisning til handlere i oliemarkedet.

Sanktionerne kan potentielt reducere Irans olieeksport til et rundt nul i løbet af året, men kommentatorer i olieindustrien peger ifølge Lloyd's List også på, at Teheran sandsynligvis vil gøre sit for at omgå restriktionerne.

Importen af iransk olie forventes samtidig at stige fra december og frem som resultat af, at USA har sat sanktionerne på pause i 180 dage for otte lande, herunder Kina og Indien.

Usikkerhed om OPEC-reduktion sender olieprisen ned

Olie åbner 2019 med tab på grund af stigende olieproduktion

Iranske sanktioner skubber antallet af arbejdsløse containerskibe op

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs