ShippingWatch

Handlen med lavsvovlholdigt brændstof begynder på børsen

Kontraktpriser på lavsvovlholdigt brændstof bliver en handelsvare på den amerikanske New York Mercantile Exhange fra midten af december, skriver flere medier. Prisspændet mellem heavyfuel og lavsvovlholdigt brændstof er stor genstand for spekulation i branchen.

Foto: Arkivfoto/Colourbox

Handlen med fremtidige priser på lavsvovholdigt brændstof, de såkaldte futures, begynder 10. december på New York Mercantile Exchange.

Ifølge flere medier vil 11 typer af kontrakter komme på platformen for brændstoffet, som rederne vil tanke fra slutningen af 2019 og senest fra 1. januar 2020.

"Den nye værdisætning af brændstof vil blive kaldt "Marine Fuel 0,5 pct." og bliver i begyndelsen offentliggjort for handler og pramme, der handler fra nøglebunkerhavnene Singapore, Fujairah, Rotterdam, Houston og New York," udtaler Platts.

Mange redere spekulerer i øjeblikket i prisspændet mellem prisen på heavyfuel og de nye lavsvovlholdige brændstoftyper. Prisforskellen har blandt andet betydning for, om det kan betale sig at installere scrubbere og høste en gevinst derigennem ved at sejle på lavsvovlholdigt brændstof.

Hapag-Lloyd angriber 2020 fra tre fronter

Maersks regning til scrubbere løber op i 80 mio. dollars

ExxonMobil: Rederne mangler stadig at forberede sig til 2020

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere