ShippingWatch

Sydkorea dominerer markedet for nye LNG skibe

Sydkoreanske værfter skal bygge nye LNG-fartøjer for 9 mia. dollars de næste tre år, mens Japan ikke har vundet nogle ordrer. De nye skibe forventes at få flåden til at stige cirka 10 pct.

Foto: Bloomberg

De sydkoreanske skibsværfter har gjort rent bord over for Japan og vundet samtlige ordrer på at bygge store skibe, der sejler med LNG de næste tre år. Det skriver Reuters.

Ordrerne beløber sig samlet til over 9 mia. dollars. og fordeler sig mellem de tre sydkoreanske værfter Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering, Hyundai Heavy Industries og Samsung Heavy Industries. Der er tale om mere end 50 ordrer, der skal leveres over de næste tre år, viser data fra virksomhederne og skibsmæglere ifølge Reuters.

De mange ordrer skyldes især en stigende global efterspørgsel på LNG, og det har sydkoreanske værfter formået at udnytte og byde ind på.

Medregner man flydende LNG-platforme, står sydkoreanske værfter for over 78 pct. af alle LNG-relaterede ordrer i år, mens Japan og Kina hver tegner sig for 14 pct. og 8 pct.

De nye skibe betyder, at flåden for LNG skibe kommer til at stige ca. 10 pct.

DNV: Brint kan blive en realitet på større skibe fra 2030

I 2020 skal Frederikshavn levere 150 ton LNG om dagen

Fredriksens Flex LNG rejser milliarder til nye skibe 

Mere fra ShippingWatch

ECSA kræver flere tiltag til bekæmpelse af pirater i Guineabugten

Den danske fregat Esbern Snares ildkamp mod formodede pirater i Guineabugten kalder på yderligere fokus på sikkerheden i området, mener ECSA. Ifølge den danske forsvarsminister, Trine Bramsen, kom det som en overraskelse, at formodede pirater ville gå til angreb på krigsskibet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs