ShippingWatch

Opec ser efterspørgsel på egen råolie falde hurtigere end ventet

Den globale økonomiske vækst er aftaget, og det får efterspørgslen på råolie fra Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, til at falde hurtigere end ventet ind i 2019.

Foto: Nabil al-Jurani/AP/Polfoto/Arkiv

Den globale økonomiske vækst er aftaget, og det får efterspørgslen på råolie fra Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, til at falde hurtigere end ventet ind i 2019. Det vurderer organisationen i sin månedlige rapport ifølge Bloomberg News.

Den globale appetit på organisationens råolie vil være omkring 31,5 mio. tønder om dagen i 2019, lyder vurderingen. Det er 500.000 tønder lavere, end hvad Opec estimerede for to måneder siden, og 1,4 mio. tønder under det nuværende produktionsniveau.

Rapporten understreger ifølge Bloomberg News, hvorfor Saudi-Arabien og flere andre medlemmer af Opec ønsker at skære i produktionen. Det kan give dem vind i sejlene til en reduktionen forud for et vigtigt møde i Wien, Østrig, næste måned.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, kostede umiddelbart efter nyheden 68,15 dollars. Tirsdag ved 12.45-tiden – cirka en time efter – er prisen 68,82 dollars. Mandag ved dansk børslukketid var prisen 70,85 dollar.

IEA frygter store prishop for olie 

Trump vil presse Saudi-Arabien og Opec til højere produktion 

Clarksons tror på tank trods overraskende melding fra Saudi-Arabien 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs