ShippingWatch

Bagmandspolitiet har droppet sag om kursmanipulation i OW

I det årelange efterspil i konkurssagen i nordjyske OW Bunker har bagmandspolitet valgt at stoppe efterforskningen af, hvorvidt selskabet informerede markedet hurtigt nok om udviklingen.

Foto: Ritzau Scanpix/Kasper Palsnov

Bagmandspolitiet har lagt efterforskningen af kursmanipulation i OW Bunker på hylden. Det oplyser bagmandspolitiet, hvis officielle navn er Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK), til ShippingWatch.

Flere investorer i den nordjyske virksomhed kritiserede efter konkursen tilbage i november 2014 selskabet for at have rapporteret alt for langsomt om hele situationen inden konkursen.

Påstanden om kursmanipulation efterforskede bagmandspolitiet indtil slutningen af sidste år, hvor sagen blev droppet.

Om efterforskningen forklarede vicestatsadvokat Niels Vejlby Hansen til ShippingWatch tilbage i sommeren 2017:

"Det lyder lidt suspekt, men det handler om, at hvis du ikke fortæller i tilstrækkeligt hurtigt tempo til markedet om, hvordan firmaets vilkår egentlig er, så risikerer du, at folk køber til en kurs, som ikke er svarende til værdien. Det er et problem, som kan være ansvarspådragende. Det er noget, vi efterforsker på, og derfor har jeg ikke nogen yderligere kommentarer til den del. Det vil være moderselskabets ledelse, der i givet fald skal gøres ansvarlig for det," sagde han.

Dermed er der bare et spor tilbage i bagmandspolitets sager efter konkursen i OW Bunker. Nemlig straffesagen mod den tidligere direktør i OW Bunkers datterselskab i Singapore, Lars Mølller. Han blev som den eneste tiltalt i sagen og blev i maj idømt halvandet års fængsel i sagen om en løbsk kredit til en samhandelspartner i Singapore.

Siden har først Lars Møller og siden anklagemyndigheden valgt at anke dommen. Lars Møller går med anken efter at opnå en total frifindelse, mens anklagemyndigheden går efter en højere straf end den oprindelige.

Vicestatsadvokat: OW-sag er i den absolut grove ende 

Anklager anker også Lars Møllers dom i OW-sag 

Lars Møller anker OW-dom til Landsretten 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs