ShippingWatch

For første gang i 45 år er USA den største olieproducent

USA har overhalet Saudi-Arabien og Rusland som den største olieproducent i verden. Ifølge investeringsselskab er en væsentlig del af forklaringen den teknologiske udvikling, skriver CNN.

Foto: Nabil al-Jurani

For første gang siden 1973 er USA den største producent af råolie, viser foreløbige estimater fra det amerikanske energiministerium ifølge CNN.

Den amerikanske produktion af råolie er mere end fordoblet over det seneste årti med Texas som epicenter. I juni og august steg produktionen til næsten 11 mio. tønder om dagen, og USA overhalede dermed Saudi-Arabien og Rusland.

En forklaring på USA's fremgang er teknologiske fremskridt, hvor såkaldt fracking har åbnet for at hente store mængder olie i undergrunden.

"Det ændrede spillet for ISA. Det betød, at vi kunne være stærke og konkurrencedygtige," udtaler Ben Cook, porteføljemanager i energiinvesteringsselskabet BP Capital Fund Advisors, til CNN.

En anden årsag til den amerikanske fremgang er, at kongressen i slutningen af 2015 fjernede et 40 år gammelt forbud mod ekspert af olie, som betyder, at USA i dag eksporterer olie til Sydamerika, Europa og Kina.

Topchefer forventer mere konsolidering i boremarkedet

Medie: Equinor vil lukke norsk oliehistories største pengemaskine

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere