ShippingWatch

IEA vender på en tallerken og tror nu på stigende oliepris

Olieprisen kan stå over for yderligere stigninger, mener energibureauet IEA, som for bare en måned siden troede på det modsatte. Det nye syn på markedet skyldes især to forhold.

Foto: Nabil al-Jurani/AP/Polfoto/Arkiv

Energibureauet IEA er på kort tid vendt på en tallerken i forhold til oliemarkedet.

I sin august-rapport var IEA's budskab, at oliemarkedet stod over for en afkøling. Men bare en måned senere er den spådom blevet ændret. Nu tror IEA, at oliemarkedet vil stige yderligere, efter at prisen på en tønde nordsøolie er steget med over 11 pct. siden midten af august. Det er der primært to årsager til, skriver IEA i sin september-rapport.

"Hvis eksporten fra Iran og Venezuela fortsætter med at falde, kan markederne stramme til, og olieprisen kan stige," skriver IEA.

IEA fastholder sin forventning for væksten i den globale olieefterspørgsmål i 2018 og 2019 på henholdsvis 1,4 og 1,5 millioner tønder om dagen. Bureauet peger bl.a. på, at væksten aftog i andet kvartal på grund af svagere efterspørgsel fra Asien og OECD-lande.

Investorerne presser olieindustrien: Hvornår topper det globale olieforbrug?

Olien genvinder lidt af det tabte fra katastrofeonsdag

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste på ShippingWatch

Zeamarine forhandler om at overtage Hansa Heavy Lift, Damco-manøvre kan koste job blandt de regionale chefer og store shippinginteresser arbejder på at skubbe globalt svovlforbud. Læs ugens bedste historier på ShippingWatch her.

DFDS har fundet ny innovationschef

Shipping- og logistikselskabet har udpeget Jakob Steffensen som chef for en afdeling for innovation og teknologi, som blandt andet skal forbedre selskabets planer for autonom teknologi.

Noble Charterings chef: Meget muligt med flere skibssalg

Antallet af ejede skibe er igen faldet hos tørlastrederiet Noble Chartering, og på sigt kan flere skibssalg komme på tale, fortæller CEO Michael Nagler til ShippingWatch. Samtidig har selskabet åbnet for et nyt forretningsområde.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere