ShippingWatch

IEA vender på en tallerken og tror nu på stigende oliepris

Olieprisen kan stå over for yderligere stigninger, mener energibureauet IEA, som for bare en måned siden troede på det modsatte. Det nye syn på markedet skyldes især to forhold.

Foto: Nabil al-Jurani/AP/Polfoto/Arkiv

Energibureauet IEA er på kort tid vendt på en tallerken i forhold til oliemarkedet.

I sin august-rapport var IEA's budskab, at oliemarkedet stod over for en afkøling. Men bare en måned senere er den spådom blevet ændret. Nu tror IEA, at oliemarkedet vil stige yderligere, efter at prisen på en tønde nordsøolie er steget med over 11 pct. siden midten af august. Det er der primært to årsager til, skriver IEA i sin september-rapport.

"Hvis eksporten fra Iran og Venezuela fortsætter med at falde, kan markederne stramme til, og olieprisen kan stige," skriver IEA.

IEA fastholder sin forventning for væksten i den globale olieefterspørgsmål i 2018 og 2019 på henholdsvis 1,4 og 1,5 millioner tønder om dagen. Bureauet peger bl.a. på, at væksten aftog i andet kvartal på grund af svagere efterspørgsel fra Asien og OECD-lande.

Investorerne presser olieindustrien: Hvornår topper det globale olieforbrug?

Olien genvinder lidt af det tabte fra katastrofeonsdag

Forsiden lige nu

Teekay forventer holdbart opsving for tank

Omsætningen voksede hos råolietankrederiet Teekay Tankers i tredje kvartal i år, og den gode udvikling vil fortsætte resten af året, vurderer topchef Kevin Mackay, der håber på en bæredygtig udvikling for tank.

Her er køreplanen for containerredernes nye storsats

Allerede om et halvt år skal der ligge to til tre fælles standarder klar for containerrederne. Det er målet for den nye sammenslutning af verdens største containerrederier, fortæller André Simha, talsmand for sammenslutningen og CIO i MSC, til ShippingWatch.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere