ShippingWatch

Hyundai Heavys topchef appellerer til de ansattes samvittighed

Krisen og det aktuelle dødvande i forholdet mellem ledelse og medarbejdere i Hyundai Heavy Industries er blevet så anspændt, at topchefen nu appellerer til de ansatte om at "ofre sig."

Foto: /ritzau/AP/Lee Jin-man

Fredag morgen er topchefen for Hyundai Heavy Industries, Kang Hwan-goo, kommet med en appel til de mange ansatte på verdens største skibsværft om at "ofre sig og afgive indrømmelser" for at komme ud af krisen.

Det er det akutte dødvande i forlængelse af, at arbejdet på offshore-delen er blevet suspenderet, som har skabt et anspændt forhold mellem de to parter. Værftet, der også er det største af de tre store i Korea, har ikke flere offshoreordrer, idet der nu er gået 48 måneder, siden den sidste tikkede ind.

"Det er nok umuligt at fastholde offshore-forretningen, med mindre de ansatte er villige til at ofre sig og indgå indrømmelser," sagde president og CEO Kang Hwan-goo ifølge det koreanske nyhedsbureau Yonhap tidligt fredag.

Værftet forsøger at indgå aftaler om frivillige aftrædelser og presser på for at lande en ordning om orlov uden løn for de medarbejdere, der er tilovers i offshore delen. I alt er der 15.795 ansatte, hvoraf de 2400 arbejder inden for offshore.

Fagforeningen ønsker at ledelsen indgår aftaler om betalt ferie til de ansatte.

Ifølge topchefen beløber lånomkostninger sig til 171 mio. dollars om året i offshoredelen.

45 måneder uden ordrer begynder at gøre ondt i Sydkorea

Flere dages arbejdsnedlæggelse på verdens største værft 

Mere fra ShippingWatch

Maersk løfter sløret for design af metanolskibe

I fem år har Maersk arbejdet på at udvikle et nyt skibsdesign, som skal øge energi-effektiviteten i flåden med 20 pct. Otte skibe, der efter planen skal sejle på grøn metanol fra 2024, bliver de første.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs