ShippingWatch

Bergen Group vil fusionere med norsk offshoreleverandør

Den maritime leverandør Bergen Group har indgået en fusionsaftale med olieserviceselskabet Endúr Fabricom. Det nye selskab vil få tæt på 400 ansatte.

Foto: Bergen Group

Den norske offshoreleverandør Bergen Group vil fusionere sine aktiviteter med det Stavanger-baserede olieserviceselskab Endúr Fabricom.

Det er en manøvre, der efter planen skal være færdiggjort inden udgangen af i år, og som vil skabe et selskab på tæt på 400 ansatte og en ordrebog på samlet 1,05 mia. norske kr, fremgår det af en børsmeddelelse fra Bergen Group.

Fusionen mellem disse to selskaber vil forstærke både farten og lønsomheden i den videre vækstproces.

Hans Petter Eikeland, formand, Bergen Group

Begge selskaber har i de senere år kæmpet med svære markeder og også store restruktureringer. Og med fusionen mener Bergen Groups formand Hans Petter Eikeland, at den kan sætte skub i væksten for det fælles selskab, som vil have fokus på olie- og gas og maritim service.

"Nu har vi to sultne selskaber, som er i vækstmodus, og som har formået at håndtere krævende omstillinger og samtidig styrke selskabernes kernekompetence. Fusionen mellem disse to selskaber vil forstærke både farten og lønsomheden i den videre vækstproces," udtaler Hans Petter Eikeland, der efter planen vil være formand for det nye selskab.

Aftalen har opbakning fra Bergens Groups hovedaktionærer, der sidder på 62 pct. af aktierne samt ejerne bag Endúr Fabricom, fremgår det af meddelelsen.

Som led i planerne planlægges også en udvidelse af aktiekapitalen i Bergen Group, og aktionærerne i Endúr Holding, der står bag Endúr Fabricom, vil modtage aktier i Bergen Group. Efterfølgende vil Endúr Holding eje 51 pct. af alle aktier i Bergen Group.

Planerne skal vedtages på ekstraordinære generalforsamlinger, og fusionen forudsætter blandt andet også en uafhængig redegørelse om, "at transaktions- og udvekslingsvilkår er baseret på en markedsværdi, som anses for tilfredsstillende," lyder det.

Bergen Group på plads med refinansiering

Ny stor rigordre til Semco i Norge 

Mere fra ShippingWatch

Maersk Etienne-sag får italiensk politi til at undersøge NGO

NGO'en Mediterranea Saving Human bliver undersøgt af italiensk politi for sin rolle omkring Maersk Etienne og ilandsætningen af de 27 migranter efter 38 dage. Maersk Tankers er bekendt med undersøgelsen og afviser, at der skulle have været en "kommerciel aftale".

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs