ShippingWatch

Karstensens Skibsværft etablerer værft i Polen

Karstensens Skibsværft opretter et nyt selskab i Polen, som skal stå for værftets produktion af skrog til skibe i landet. "Vores investering i Polen er vigtig for at fortsætte vores vækst," siger direktør og ejer Knud Degn Karstensen.

Knud Degn Karstensen, adm. direktør for Karstensens Skibsværft.

Skagen-værftet Karstensens Skibsværft etablerer sig nu i Polen med produktion af skibsskrog til større fiskefartøjer.

Via datterselskabet Karstensens Shipyard Poland etablerer værftet sig i landet med produktion, og målet er at blive en totalleverandør, hvilket blandt andet omfatter design, udrustning og konstruktion.

Det sker for at kunne blive mere uafhængig af eksterne parter, og det nye tiltag omfatter desuden en overtagelse af et produktionsanlæg fra Vistal Offshore i Gdynia. Disse faciliteter bliver overtaget til juli for en tre år lang leasing-periode.

"Det er godt for alle parter, at det hele er faldet på plads. Jeg er sikker på at vores investering i Polen er vigtig for at fortsætte vores vækst – også her i Skagen," udtaler adm. direktør og ejer Knud Degn Karstensen i en meddelelse, hvor det uddybes, at tiltaget i Polen ikke vil få betydning "i negativ retning" for hverken værftsproduktion eller antallet af ansatte i Skagen.

Indtil nu har Karstensens Skibsværft haft ti skibsingeniører og inspektører ansat i Polen. Med værftet forventes omkring 200 nye medarbejdere.

Skagen-værftet meldte om god aktivitet inden for nybygning, reparation og derudover arbejdet med større ombygninger i 2017, hvor omsætningen steg, og bundlinjen blev lidt mere end fordoblet.

Knud D. Karstensen, der i 1987 købte værftet af sin far, Niels D. Karstensen, er i dag adm. direktør for Karstensens Skibsværft.

Karstensens Skibsværft fordobler sit overskud 

Karstensens Skibsværft frasorteret af Forsvaret

Forsvarsforlig sender skibe i udbud igen 

Mere fra ShippingWatch

Maersk løfter sløret for design af metanolskibe

I fem år har Maersk arbejdet på at udvikle et nyt skibsdesign, som skal øge energi-effektiviteten i flåden med 20 pct. Otte skibe, der efter planen skal sejle på grøn metanol fra 2024, bliver de første.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs