ShippingWatch

Kendt norsk værftsgruppe ramt af nyt stort tab

Ulstein Group har leveret endnu et trecifret minus i norske kr., skriver flere norske medier. Siden 2015 har værftsgruppen tabt 1 mia. norske kr.

Den lave nybygningsaktivitet i offshore blev ved med at gøre ondt på det norske værft Ulstein Group i 2017, som kom ud af året med et nyt stort minus på bundlinjen.

Ifølge flere norske medier lød underskuddet for værftsgruppen på 360 mio. norske kr. sidste år. Til sammenligning fik værftsgruppen et minus på næsten 530 mio. norske kr. i 2016, og ifølge Dagens Næringsliv har Ulstein dermed tabt 1 mia. norske kr. på bundlinjen siden 2015, hvor offshorekrisen for alvor ramte. Omsætningen er dog hævet fra 854 mio. norske kr. i 2016 til 1,1 mia. norske kr. sidste år.

"Vi er midt i en omstillingsfase efter den kraftige nedtur, som ramte hele olie- og gasindustrien. Selvom vi har sikret os flere vigtige kontrakter i nye segmenter, blev 2017 et krævende år for os," siger koncernchef Gunvor Ulstein i en pressemeddelelse ifølge Dagens Næringsliv.

Værftsgruppen har i de senere år forsøgt sig med at få flere kontrakter inden for segmenter som krydstogt og konstruktionsskibe til vindmøller. Fra Gunvor Ulstein lyder det, at arbejdet med at etablere sig i de nye segmenter tager tid og kræver meget kapital og ressourcer, men at værftsgruppen mener, at det arbejde over tid vil give resultater.

Udover Gunvor Ulstein tegnes fronten af den familieejede værftsgruppe af Tore Ulstein, der er formand.

Ulstein skal fyre op til 25 ansatte i Norge

Overfyldt offshoremarked hæmmer norsk storværft

 

Ulstein-familien i første koncernunderskud siden 2000

 

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere