ShippingWatch

Singapore afviser Wilhelmsens milliardopkøb af leverandør

Wilhelmsens opkøb af Drew Marine er blevet afvist af konkurrencemyndigheden i Singapore. Også i USA anfægtes opkøbet.

Foto: Presse

Singapores konkurrencemyndighed har i en foreløbig afgørelse afvist, at norske Wilhelmsen Marine Services kan overtage marinevirksomheden Drew Marine. Det oplyser Wilhelmsen i en meddelelse til Oslo Børs.

Afvisningen i Singapore følger en tilsvarende afgørelse i USA tilbage i februar i år, hvor de amerikanske konkurrencemyndigheder FTC (Federal Trade Comission, red.) meddelte, at den vil indgive en klage mod det planlagte opkøb med henvisning til, at overtagelsen ville skade konkurrencen i det globale marked for maritim water treatment chemicals and services.

I meddelelsen fra Wilhelmsen fredag fremgår det, at Singapores konkurrencemyndighed (CCS) i sin foreløbige afgørelse henviser til, at den foreslåede fusion vil forringe konkurrencen væsentligt i markedet for levering af kemikalier til vandrensning.

"Wilhelmsen er uenig i konklusionen og agter af udnytte mulighederne for at adressere afgørelsen med henblik på et positivt udfald," skriver Wilhelmsen.

Det var i april sidste år, at Wilhelmsen annoncerede købet af Drew Marine for 400 mio. dollars, i dag svarende til godt 2,5 mia. kroner.

Aftalen blev på det tidspunkt udmeldt som en af de største i Wilhelmsens historie, hvor Drew Marines 400 ansatte ville følge med over i Wilhelmsen.

Begge selskaber leverer udstyr til shippingbranchen inden for blandt andet tekniske løsninger, brandsikkerhed og anden sikkerhed.

Amerikanske myndigheder vil blokere Wilhelmsens opkøb

Singapore bekymret for fusion mellem producenter

 

Wilhelmsen køber leverandør for milliarder

 

 

 

 

Forsiden lige nu

Rasmus Jarlov et ubeskrevet blad i dansk shipping

Danmarks nye erhvervsminister har både inden for borgens mure og i offentligheden gjort sig bemærket som en kontroversiel person, der ikke går af vejen for en politisk fejde, et privat opgør med kendis-kæresten på nettet eller en vild dans for åben skærm. Spørgsmålet er, om han får en meget kort karriere som minister.

DFDS har akut mangel på it-medarbejdere

Trods sin status som et af Danmarks største rederier, har DFDS svært ved at tiltrække medarbejdere til sin it-afdeling. Rederiet er langt fra det eneste med det problem.

Danske rederier: Handelskrig kan ramme os hårdt

"Det er skidt nyt for dansk søfart og ikke mindst for gastank, at det nu ser ud som om, vi er vidne til en regulær handelskrig mellem USA og Kina," siger Andrew McPhail, kommerciel direktør i Evergas.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere