ShippingWatch

Kinesisk selskab skyder 100 mio. dollars i Flexport

Den amerikanske speditionsvirksomhed Flexport har fået 100 mio. dollars i ryggen fra et stort kinesisk logistikselskab. Partnerskabet er led i store vækstdrømme for selskabet.

Et af Kinas største logistikselskaber SF Express har nu besluttet at investere 100 mio. dollars i Flexport, der er en mindre, men hastigt voksende spiller i logistikbranchen.

Amerikanske Flexport blev etableret i 2013, og transportrede i 2017 varer for en samlet værdi af 3,8 mia. dollars. I 2017 tredoblede selskabet også sin omsætning. Vækstambitionerne er store, fortalte vp for Flexport i Europa, Jan Van Casteren, for nylig i et interview med ShippingWatch.

Investeringen skal være med til at sikre væksten.

"Det strategiske partnerskab giver Flexport mulighed forat udvide sine operationer i Kina og rundt omkring i verden. SF Express bliver en del af en investorkreds, der i forvejen tæller First Round Capital, Blooberg Beta, Founds Fund, DST og Y Combinator," fremgår det af en pressemeddelelse fra Flexport.

Flexports vækstambitioner er rigtigt store. Selskabet transporterede i fjerde kvartal sidste år i alt 18.100 teu til søs og 8.250 tons luftfragt.

Det er markant mindre end en af de store spillere i branchen som DSV, der til sammenligning håndterede 343.150 i søfragtsdivisionen i fjerde kvartal. Det rykker dog ikke ved ambitionen hos Flexport, som er at komme i verdens top-10 over speditører inden for de næste få år.

Her er opskriften på digital iværksætters nøgleansatte 

Amerikanske Flexport vil bide skeer med DSV og Kuehne + Nagel 

170 selskaber kæmper om at digitalisere shipping 

Mere fra ShippingWatch

Sidste uges vigtigste historier på ShippingWatch

Dansk frigat dræbte fire formodede pirater i Guinea, Dan-Bunkering sagen fortsatte i Odense, stor millionregning endte hos Lauritzen, og IMO afholdt klimamøde i en uge, hvor ShippingWatch gjorde status på et hektisk tredje kvartal for containerrederne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs