ShippingWatch

Aker Solutions landede langt flere ordrer i fjerde kvartal end tidligere

Fjerde kvartal 2017 blev det bedste på ordrefronten for Aker Solutions i flere år. Med lavere omkostninger i olieindustrien og flere godkendte projekter ser det godt ud, siger CEO i regnskabet.

Foto: Hjalmar Otto Fjøsne/Aker Solutions

Flere ordrer er tikket ind hos Aker Solutions i fjerde kvartal. Den norske leverandør har især fået flere ordrer fra Statoil og de sidste måneder af 2017 var bedre end i mange år, oplyser Aker Solutions i regnskabet for kvartalet med ordrer til en samlet værdi på 13,4 mia. norske kr.

"Vi ser stigende tegn på bedring med faldende break even-omkostninger og flere sanktionerede projekter, især ud for Norge, hvor vi er godt positioneret," siger CEO Luis Araujo i regnskabet.

I kvartalet fik selskabet en omsætning på 6,4 mia. norske kr. fra 6,1 mia. kr. i samme periode året forinden. Bruttoresultatet før afskrivninger og skat (ebitda) steg til 458 mio. norske kr. fra 380 mio. norske kr. i fjerde kvartal 2016.

"Der er en stigning i efterspørgslen på front-end ingeniørarbejde, hvor vi ser det største potentiale for at optimere værdien i en feltudvikling," siger topchefen og understreger, at det også gør selskabet i stand til at vinde flere projekter som Johan Castberg, hvor Aker Solutions har vundet flere ordrer.

Selv om det ser bedre ud for leverandørerne til olieindustrien, er udfordringerne ikke ovre. Projekter bliver stadig udskudt, og der er pres på priserne, noterer Aker.

Break even-prisen i Sverdrup-feltet i ny bundrekord 

Aker Solutions hyrer igen 

Aker får millionkontrakt fra Maersk Drilling 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs