ShippingWatch

Orskov Yard øger overskud trods faldende omsætning

Orskov Yard i Frederikshavn kommer ud af det forskudte regnskabsår 2016/2017 med fald i nettoomsætningen på knap 60 mio. kr. Det familieejede værft med Christina Ørskov som direktør har dog øget overskuddet på bundlinjen.

Orskov Yard i Frederikshavn kommer igen ud af et regnskabsår med en faldende toplinje, men til forskel fra de tre foregående regnskabsår har selskabet formået at øge overskuddet på bundlinjen.

Af regnskabet fra værftet, hvis forretning består i at reparere og ombygge skibe, fremgår det, at nettoomsætningen i 2016-2017 er faldet til 456 mio. kr. mod 515 mio. kr. i 2015-2016. Det er således fjerde år i træk, hvor nettoomsætningen fremgår i regnskabet, at der er fald på toplinjen.

Til gengæld har det familieejede værft med adm. direktør Christina Ørskov formået at øge overskuddet på bundlinjen, som viser et overskud efter skat på 8,6 mio. kr. mod 6,4 mio. kr. i 2015-2016. I regnskabet lyder det, at resultatet "oversteg," hvad der på forhånd var ventet for året.

Samtidig er egenkapitalen øget med 3 mio. kr., så den udgør 23,6 mio. kr.

"Selskabet forventer på trods af en skærpet konkurrence et positivt resultat for det kommende regnskabsår," lyder det i regnskabet fra Orskov Yard.

Værftet har i det forgangne år reduceret omkostningerne til vareforbrug og "andre eksterne omkostninger" og øget driftsoverskuddet til 12,1 mio. kr. mod 8,7 mio. i 2015-2016.

Frederikshavn Havn: Vi skaber over 5000 job

Frederikshavn vil udvide havn for 300 millioner

Ørskov-familien sejler milliongevinst i land efter aktiesalg

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere