ShippingWatch

Orskov Yard øger overskud trods faldende omsætning

Orskov Yard i Frederikshavn kommer ud af det forskudte regnskabsår 2016/2017 med fald i nettoomsætningen på knap 60 mio. kr. Det familieejede værft med Christina Ørskov som direktør har dog øget overskuddet på bundlinjen.

Foto: Orskov Yard

Orskov Yard i Frederikshavn kommer igen ud af et regnskabsår med en faldende toplinje, men til forskel fra de tre foregående regnskabsår har selskabet formået at øge overskuddet på bundlinjen.

Af regnskabet fra værftet, hvis forretning består i at reparere og ombygge skibe, fremgår det, at nettoomsætningen i 2016-2017 er faldet til 456 mio. kr. mod 515 mio. kr. i 2015-2016. Det er således fjerde år i træk, hvor nettoomsætningen fremgår i regnskabet, at der er fald på toplinjen.

Til gengæld har det familieejede værft med adm. direktør Christina Ørskov formået at øge overskuddet på bundlinjen, som viser et overskud efter skat på 8,6 mio. kr. mod 6,4 mio. kr. i 2015-2016. I regnskabet lyder det, at resultatet "oversteg," hvad der på forhånd var ventet for året.

Samtidig er egenkapitalen øget med 3 mio. kr., så den udgør 23,6 mio. kr.

"Selskabet forventer på trods af en skærpet konkurrence et positivt resultat for det kommende regnskabsår," lyder det i regnskabet fra Orskov Yard.

Værftet har i det forgangne år reduceret omkostningerne til vareforbrug og "andre eksterne omkostninger" og øget driftsoverskuddet til 12,1 mio. kr. mod 8,7 mio. i 2015-2016.

Frederikshavn Havn: Vi skaber over 5000 job

Frederikshavn vil udvide havn for 300 millioner

Ørskov-familien sejler milliongevinst i land efter aktiesalg

Forsiden lige nu

Tankrederne står over for endnu et grimt kvartal

Tankrederne kæmper med historisk dårlig indtjening, og raterne er langt fra høje nok til at sikre sorte tal i andet kvartal, mener amerikanske Morgan Stanley. ShippingWatch er dykket ned i et marked, der har det overordentligt svært.

Kinesere vil chartre op mod 60 skibe fra store produkttankredere

En ny spiller i produkttank er ved at tage form med kinesiske Baota Petrochemical Group, der har indgået aftaler om at tage skibe på charter fra flere ledende spillere i produkttank. Maersk Tankers bekræfter forhandlinger om skibssalg over for ShippingWatch.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere