ShippingWatch

Sydkoreas værfter spår flere nye ordrer i 2018

De sydkoreanske storværfter regner med at lande markant flere ordrer i 2018 end i de foregående år. Det sker på baggrund af forventninger om et stærkere shippingmarked, siger kilder fra værftsbranchen til lokalt medie.

Foto: /ritzau/AP/Kim Dong-min

Sydkoreas tre største værfter – Hyundai Heavy Industries, Samsung Heavy Industries og Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) – opjusterer deres ordremål for 2018 markant på baggrund af forventede positive udviklinger indenfor shipping og offshore.

Hyundai Heavy går ifølge kilder i markedet efter at vinde nye ordrer for i alt 13,2 mia. dollars, svarende til omkring 81,7 mia. kr., i 2018, skriver det sydkoreanske nyhedsbureau Yonhap. Det vil være en stigning på hele 76 pct. i forhold til 7,5 mia. dollars i 2017.

"Forretningsvilkårene forbedres på baggrund af et opsving i den globale økonomi og stabile oliepriser," siger en kilde til Yonhap.

Samsung Heavy er også væsentligt mere optimistisk omkring udsigterne for det kommende år, hvor gruppen forventer at sikre sig nye ordrer for 7,7 mia. dollars, en stigning på 18 pct. fra 6,5 mia. dollars sidste år.

Endelig venter DSME at føje ordrer for mere end fem mia. dollars til sin portefølje i forhold til ordrer for to mia. dollars i 2017.

Sydkoreansk værft skal bygge ti skibe til Irans handelsflåde 

Kinesiske værfter topper ordrelisten for 2017 

Daewoo vinder stor ordre med ukendt kunde 

Mere fra ShippingWatch

ECSA kræver flere tiltag til bekæmpelse af pirater i Guineabugten

Den danske fregat Esbern Snares ildkamp mod formodede pirater i Guineabugten kalder på yderligere fokus på sikkerheden i området, mener ECSA. Ifølge den danske forsvarsminister, Trine Bramsen, kom det som en overraskelse, at formodede pirater ville gå til angreb på krigsskibet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs