ShippingWatch

Sydkoreanske værftsarbejdere forsvinder i krisen

Nye tal for arbejdstyrken på de sydkoreanske værfter viser, at 9,2 pct. er forsvundet på et år, skriver lokale medier. Udviklingen forventes at fortsætte næste år.

Foto: Lee Jin-man/AP/POLFOTO/arkiv

Medarbejderne er skrumpet ind på de sydkoreanske værfter, hvor krisen med få ordrer har sat sine tunge spor på medarbejderfronten. Ifølge nye tal fra ministeriet for strategi og finans er antallet af ansatte på landets værfter faldet med 9,2 pct. fra 2015 til 2016, skriver Korea Joongang Daily.

I alt faldt medarbejderstaben fra 180.800 i 2015 til 164.100 i 2016, hvilket er den største reduktion inden for produktionsindustrier sidste år. Andre industrier i landet kunne omvendt hæve antallet af medarbejdere som eksempelvis højteknologiske selskaber.

Værfter som Hyundai Samho Heavy Industries, Hyundai Heavy Industries og Hyundai Mipo Dockyard har sendt deres ansatte hjem på orlov uden løn, fordi de ikke har haft arbejde nok med de faldende ordrer, som bliver jagtet hårdt af værfter i konkurrerende lande som Kina. Krisen rammer dog bredt i industrien globalt, hvor 360 af de godt 600 ikke har modtaget nogle ordrer i 18 måneder, mens 120 værfter skal levere deres sidste ordrer i indeværende kvartal, skrev Danmarks Skibskredit i en rapport for nylig.

"Vi forventer, at mange værfter vil blive efterladt uden ordrer og tvunget til at lukke, hvis ikke permanent, så midlertidigt, indtil markedet genfinder balancen," lød det fra banken.

I Sydkorea forventer man, at flere vil miste jobbet i sektoren det kommende år. Antallet af nye ansættelser faldt 20,2 pct. i anden halvdel af året sammenlignet med samme periode sidste år, skriver Korea Joongang Daily.

Daewoo holder fast i overskuddet i tredje kvartal

Sydkoreas værfter haler ind på konkurrenter i Kina

 

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere