ShippingWatch

Rusland og Opec rygtes tæt på forlænget produktionsloft

Det nærmer sig angiveligt, at Rusland og Opec-landene er enige om at forlænge den gældende aftale om produktionsloft. Det skriver Bloomberg News med henvisning til anonyme kilder.

Foto: Foto: ritzau/AP/Eric Gay

Rusland og Opec-landene er angiveligt ved at nærme sig en aftale om at forlænge den gældende aftale om produktionsloft. Det skriver Bloomberg News med henvisning til anonyme kilder.

Olieeksportørerne indgik aftalen for at sætte et loft over udbuddet af olie på verdensmarkedet og dermed hæve prisen. Den strategi har fungeret, og nu kan en forlængelse af aftalen - der udløber til marts 2018 - være på vej.

I hvert fald er de to parter enige om de store linjer i en ny aftale, skriver Bloomberg News med henvisning til oplysninger fra kilderne. De nærmere detaljer mangler dog stadig at falde på plads.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 14 dage

Rusland skubber angiveligt på for at få et fleksibelt loft, der kan justeres efter markedsforholdene.

Opec-landene mødes næste uge i Wien, og målet med forhandlingerne er ifølge Bloomberg News at få aftalen på plads, så den kan offentliggøres ved den lejlighed.

Prisen på nordsøolie, Brent, er steget med 0,05 dollars til 63,72 dollars per tønde oven på meldingerne fra nyhedsbureauet.

Storbank tror på oliepris under 50 dollars om to år

Iraks eksport af olie nærmer sig rekord inden afgørende møde

 

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere