ShippingWatch

Storbank tror på oliepris under 50 dollars om to år

Det er usandsynligt, at olieprisen vil holde sig over 65 dollars per tønde i længere perioder, hvis der ikke løbende er geopolitiske kriser f.eks. i Mellemøsten. Det siger en analytiker fra Citigroup ifølge Dagens Næringsliv og forventer oliepris under 50 dollars om to år.

Foto: ritzau/Vahid Salemi/AP

Da et missil i begyndelsen af måneden blev affyret mod Saudi-Arabiens hovedstad, blussede konflikten mellem kongedømmet og Iran igen op. Det er geopolitiske spændinger som det, der er med til at få olieprisen til at stige, og for første gang i tre år er den geopolitiske risiko igen en faktor i olieprisen, skriver Dagens Nærringsliv.

I dag ligger prisen på en tønde Nordsøolie, Brent, på lidt under 63 dollars og er steget 40 pct. siden sommer. Men skulle uroen i bl.a. Mellemøsten lægge sig, vil prisen falde, mener den amerikanske bank Citigroup.

"I fravær af geopolitiske kriser er det usandsynligt, at vi får en oliepris over 65 dollars tønden over længere perioder," siger olieanalytiker Chris Main til Dagens Industri ifølge Dagens Næringsliv.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 14 dage

Uro mellem kurdiske peshmerga-styrker og irakiske regeringsstyrker og Saudi-Arabiens kronprins Mohammed bin Salmans arrestationer af flere forretningsfolk, ministre og prinser samt krigen i Syrien tyder dog langtfra på en rolig periode i Mellemøsten inden for den nærmeste fremtid.

Men inden da vil USA have reageret på den stigende pris, er Main overbevist om. De amerikanske skiferproducenter vil øge produktionen og det globale udbud af olie, som landene i Opec ellers forsøger at holde i ave.

Derfor er olieprognoserne fra banken også noget lavere end andres. I 2017 vil olieprisen i gennemsnit lande på 54-55 dollars per tønde, til næste år 53-54 dollars, inden den i 2019 vil falde til under 50 dollars per tønde.

Oliepris på 60 dollars skaber glimt af håb hos offshorereder 

Nordea: Rolig periode for olien kan være forbi 

Analytiker: Oliemarkedet er det mest solide siden før kollaps

 

Mere fra ShippingWatch

ECSA kræver flere tiltag til bekæmpelse af pirater i Guineabugten

Den danske fregat Esbern Snares ildkamp mod formodede pirater i Guineabugten kalder på yderligere fokus på sikkerheden i området, mener ECSA. Ifølge den danske forsvarsminister, Trine Bramsen, kom det som en overraskelse, at formodede pirater ville gå til angreb på krigsskibet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs