ShippingWatch

Medie: Norske leverandører tror, at bunden er nået

Selvom både omsætningen og indtjeningen er faldet støt for de norske maritime leverandører i de seneste tre år, tror størstedelen nu, at det ikke kan blive værre. Det skriver Sysla.

Foto: Per Eide, Kleven

Analysehuset Menon har taget temperaturen på en norske branche for leverandører til shippingbranchen. Og på mange punkter er det ikke opmuntrende læsning.

For det første faldt driftsindtægterne med 16 pct. fra 2015 til 2016. Samtidig faldt bemandingen med 2.700 personer til 18.000 i branchen, skriver Sysla. Og Menon vurderer, at tallet for udviklingen fra 2016 til 2017 vil vise et fald i driftsindtægterne på 10 pct.

Alligevel er leverandørerne optimister. De tror nemlig, at det ikke kan blive værre.

Seks ud af ti af de adspurgte virksomheder i undersøgelsen tror, at de vil øge deres indtægter næste år, mens det på samme tid sidste år, var 20 pct. af virksomhederne, der frygtede en nedgang i driftsindtægterne.

Menon forventer, at væksten for de maritime leverandører vil være båret af aktiviteten i segmenterne fiskeri, opdræt, krydstogt og færger.

Analytiker: Oliemarkedet er det mest solide siden før kollaps

Den dag Wärtsiläs milliardmarked gik op i røg

Kvaerner har brug for nye kontrakter for at undgå fyringer

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier på ShippingWatch

Priserne på offshoreskibe er i bund, rederiernes egen og investorernes opfattelse af etik og en McKinsey-rapport om containerbranchens resultater var blandt ugens vigtigste historier på ShippingWatch.

Ny rapport: Maersk mener at have løst flere problemer i Alang

Der er nu sket så store forbedringer på tre værfter i Alang, at de udgør et alternativ til Kina og Tyrkiet, mener Maersks topchef Søren Skou. I en ny rapport erkender koncernen dog, at der stadig er usikkerhed om vandmiljø og problemer med adgang til lægehjælp.

Schmølker: Stena er en mere langsigtet ejer end Weco

Johnny Schmølker var med fra begyndelsen, da Johan Wedell-Wedellsborg slog sig sammen med Stena om produkttankrederiet Stena Weco. Samarbejdet er i dag fortid. Det er Schmølker ikke, der nu står for Stenas danske aktiviteter i Hellerup.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere