ShippingWatch

Manglende ordrer skærer dybt i Samsung Heavys tredje kvartal

Det koreanske værft Samsung Heavy så nettoresultatet falde med 82 pct. i tredje kvartal, hvor færre ordrer og billigere skibe påvirkede perioden.

Foto: Samsung Heavy Industries

Samsung Heavy Industries nettoresultat faldt med 82 pct. i årets tredje kvartal til 23,4 mia. won (21 mio. dollars) sammenlignet med 129 mia. won i samme periode året før, skriver The Korea Herald.

Faldet skyldes billigere skibe og ikke mindst et fald i ordrer. Driftsindtjeningen faldt fra 84,1 mia. won til 23,6 mia. won, fremgår det. Salget faldt 37 pct. Den svage bundlinje skyldes ifølge værftet netop fald i ordre og indtjeningen, da nogle dokke har været ude af drift.

I september kom det frem, at Samsung Heavy har landet en ordre på at bygge seks containerskibe til en samlet værdi på 968 mio. dollars, der ifølge industrikilder stammer fra schweiziske MSC.

Med den seneste aftale har Samsung Heavy modtaget ordrer til en værdi af 6,5 mia. dollars i år på at bygge 24 skibe.

Samsung Heavy lander milliardordre på containerskibe

Samsung Heavy hyrer australsk sikkerhedsekspert

Medie: Sydkoreanske værfter i tovtrækkeri med lokale stålproducenter

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier på ShippingWatch

Priserne på offshoreskibe er i bund, rederiernes egen og investorernes opfattelse af etik og en McKinsey-rapport om containerbranchens resultater var blandt ugens vigtigste historier på ShippingWatch.

Ny rapport: Maersk mener at have løst flere problemer i Alang

Der er nu sket så store forbedringer på tre værfter i Alang, at de udgør et alternativ til Kina og Tyrkiet, mener Maersks topchef Søren Skou. I en ny rapport erkender koncernen dog, at der stadig er usikkerhed om vandmiljø og problemer med adgang til lægehjælp.

Schmølker: Stena er en mere langsigtet ejer end Weco

Johnny Schmølker var med fra begyndelsen, da Johan Wedell-Wedellsborg slog sig sammen med Stena om produkttankrederiet Stena Weco. Samarbejdet er i dag fortid. Det er Schmølker ikke, der nu står for Stenas danske aktiviteter i Hellerup.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere