ShippingWatch

Olieprisen på højeste niveau i mere end to år

Oliepriserne ligger på det højeste niveau i mere end to år tirsdag morgen, efter at Saudi-Arabiens kronprins forleden strammede grebet om magten.

Foto: /ritzau/Claus Bonnerup/

Tirsdag morgen ligger oliepriserne på det højeste niveau i mere end to år, mens guld og kobber viser mindre udsving.

Oliemarkedet fastholder og udbygger mandagens markante stigninger, der opstod, efter at Saudi-Arabiens kronprins, Mohammed bin Salman, har strammet grebet om magten og samtidig øget spændingerne til Iran.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 64,20 dollar mod 63,00 dollars mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 57,30 dollars mod 56,20 dollars mandag eftermiddag.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 14 dage

På guldmarkedet er efterspørgslen steget både på grund af på grund af bekymringer om uro omkring Nordkorea i forbindelse med præsident Trumps besøg i Sydkorea samt vigende amerikanske renter.

Tirsdag morgen koster en ounce guld 1280 dollars mod 1274 dollars mandag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber tirsdag morgen 6944 dollars mod 6949 dollars mandag eftermiddag.

Udrensning i Saudi-Arabien sender olieprisen op

Analytiker: Oliemarkedet er det mest solide siden før kollaps

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier på ShippingWatch

Priserne på offshoreskibe er i bund, rederiernes egen og investorernes opfattelse af etik og en McKinsey-rapport om containerbranchens resultater var blandt ugens vigtigste historier på ShippingWatch.

Ny rapport: Maersk mener at have løst flere problemer i Alang

Der er nu sket så store forbedringer på tre værfter i Alang, at de udgør et alternativ til Kina og Tyrkiet, mener Maersks topchef Søren Skou. I en ny rapport erkender koncernen dog, at der stadig er usikkerhed om vandmiljø og problemer med adgang til lægehjælp.

Schmølker: Stena er en mere langsigtet ejer end Weco

Johnny Schmølker var med fra begyndelsen, da Johan Wedell-Wedellsborg slog sig sammen med Stena om produkttankrederiet Stena Weco. Samarbejdet er i dag fortid. Det er Schmølker ikke, der nu står for Stenas danske aktiviteter i Hellerup.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere