ShippingWatch

Leverandører

Her er sidste uges vigtigste historier på ShippingWatch

Historien om en tidligere konkursramt skibsreders comeback, en ny minister for dansk søfart, milliardudgift til Maersk på nedlukning af containerfabrik, en presset tanksektor og den eskalerende handelskrig var blandt sidste uges tophistorier på ShippingWatch.

Rasmus Jarlov er et ubeskrevet blad i dansk shipping

Danmarks nye erhvervsminister har både inden for borgens mure og i offentligheden gjort sig bemærket som en kontroversiel person, der ikke går af vejen for en politisk fejde, et privat opgør med kendis-kæresten på nettet eller en vild dans for åben skærm. Spørgsmålet er, om han får en meget kort karriere som minister.

Rederier ærgrer sig over Brian Mikkelsens afgang

Brian Mikkelsen har besluttet sig for at forlade posten som erhvervsminister for at tiltræde en toppost i det private erhvervsliv. Ministeren har været "et fyrtårn" for søfarten, siger Danske Rederiers direktør Anne H. Steffensen til ShippingWatch.

Maersk tvivlede selv på sin nye containerfabrik inden åbningen

Måske var Maersks chilenske containerfabrik dømt til at fejle, selv inden byggeriet stod færdigt for tre år siden. I alt fald mener den tidligere direktør for MCI, at der var tvivl om rentabiliteten allerede før åbningen. Chiles arbejdsministerium undersøgte fabrikken for et år siden.

Equinor og Microsoft indgår aftale om big data

Equinor vil i fremtiden få al sin data lagret i skyen hos Microsoft. Til gengæld vil Microsoft lære om energibranchens behov direkte fra den norske olie- og gasproducent, og man vil bygge to datacentre i Norge.

Medlemmer bakker op om Søfartens Lederes fusion

Søfartens Ledere bliver fra oktober en selvstændig del af Lederne. Ved en urafstemning om sammenlægningen blandt medlemmerne blev planerne vedtaget med solid opbakning, skriver organisationen.

Stærke reaktioner i Chile efter lukning af MCI's fabrik

Hos de 1200 ansatte på Maersk Container Industrys fabrik i Chile er der frustrationer over, at Maersk lukker fabrikken kun tre år efter, at den blev åbnet med opbakning fra landets regering. Tillidsfolkene vidste intet før i går, siger de. Se flere videoer fra de hektiske øjeblikke.

Maersk lukker tre år gammel containerfabrik

Maersks spritnye containerfabrik i Chile kom kun til at eksistere i tre år. Nu har MCI's nye direktør Sean Fitzgerald besluttet at lukke fabrikken, afskedige de 1200 ansatte og flytte produktionen af reefercontainere til Kina.

Lars Møller vil pure frifindes i OW-sagen

"Vi er ikke tilfredse med, at han bare er frifundet for mandatsvig," siger advokat Arvid Andersen, forsvarer for den tidligere OW Bunker-direktør Lars Møller, til ShippingWatch.

Erria styrer mod ny vækststrategi efter ejerskifte

"Kirk Kapital og LD har været nogle gode aktionærer for Erria, men de har jo været passive investorer," siger Errias CEO Henrik N. Andersen om ejerskiftet i den danske shipping- og rådgivningsvirksomhed.

Sydkoreansk værftsgruppe åbner for muligt salg

Den ene af Sydkoreas tre store værftsgrupper peger på, at de tre burde blive til to. Værftet skal gøres til "et attraktivt selskab, som andre selskaber vil være interesseret i at købe," siger CEO ifølge sydkoreansk medie.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere