ShippingWatch

Leverandører

Maskinmestre vil have "anerkendelse" af søfolk efter coronakrisen

Maskinmestrenes Forening vil se mere falde af til søfolk i en ny overenskomst oven på coronakrisen og et 2020 med store overskud for flere af Danske Rederiers medlemmer. "Når det regner på præsten, må det godt dryppe på degnen," siger formand til ShippingWatch.

Hafnia og BW LPG investerer i digitalt selskab

De to tankrederier Hafnia og BW LPG investerer i selskabet Alpha Ori Technologies, der arbejder med digitale løsninger for shipping. Hafnias topchef Mikael Skov træder samtidig ind i selskabets bestyrelse.

Sidste uges bedste historier på ShippingWatch

Maersks position som verdens største er ved at lakke mod enden, Wärtsilä afskrev et af fremtidens brændstoffer, Ever Givens manager frygtede negativ omtale efter Suez-hændelse – alt sammen i en uge, hvor det også kom frem, at BW-dominerede Navigator overtager Ultragas i stor handel.

Nordisk storbank ser investorerne øge appetitten på shipping

De sidste 12 måneder har været gode for shippingsektoren med en stigende interesse fra investorerne, hvis man spørger DNB’s globale shippingchef Christos Tsakonas, der forventer vækst i bankens udlån til sektoren i år. Især ét emne stjæler dog det meste af hans tid i øjeblikket.

Panamakanalen hæver booking-gebyrer

Det bliver fremover dyrere for skibe at sejle gennem Panamakanalen, hvor myndighederne hæver booking-gebyret. Samtidig stiger prisen på flere services.

Monjasa løfter bunkersalg til rekordniveau i 2020

Bunkermængderne endte på det hidtil højeste niveau for Monjasa i 2020, hvor overskuddet gik frem til tæt på 200 mio. kr. Fremgang i flere regioner opvejer for fald i mængderne i Vestafrika. (Opdateret)

Global skibsplatform åbner kontor i Danmark

Den globale navigations-operatør, Navtor, der senest har kastet sig over skibsanalyse og optimering af ydeevne, har netop åbnet dansk kontor. Direktøren har rødder hos Maersk.

DNV ser en kommende "bølge" af nybygninger i shipping

DNV venter samlet set vækst i 2021 efter et 2020, hvor coronakrisen gav tilbagegang på toplinjen. Selskabet ser en forestående bølge af nybygninger fra den maritime sektor. "Spørgsmålet er, hvornår den kommer," siger finansdirektør til ShippingWatch.

Sidste uges bedste historier på ShippingWatch

DSV ligger knap 1 mio. containere under forudsigelsen for, hvor mange containere selskabet skulle fragte til søs efter Panalpina-opkøb. Og så er Camilla blandt kun 7 pct. kvindelige søfolk i Norge. I et interview med ShippingWatch fortæller hun om sine oplevelser med jobbet som andenstyrmand på et kemikalietankskib.

Seneste nyt

Se flere jobs