ShippingWatch

Leverandører

Glencore undersøges for bestikkelse i Storbritannien

Råvareselskabet Glencore bliver nu efterforsket for bestikkelse i Storbritannien af de britiske myndigheder, viser en meddelelse til børsen i London. Tidligere på året blev det meldt ud, at virksomheden undersøges for korruption i USA.

Petrobras øjner milliardgevinst ved nye svovlkrav

Det statsejede brasilianske olieselskab Petrobras øjner ekstra indtægter på 1 mia. dollar i 2020 på øget salg af skibsbrændstof som et resultat af nye svovlkrav, som træder i kraft fra årsskiftet.

Havyard lander aftale med banker og rederier

Dagen efter at den mangeårige topchef gik af, har Havyard Group landet en aftale med sine banker og de rederier, som er ved at få bygget skibe på det problemramte værft i Leirvik i Norge.

DNV GL: Nødvendigt med to-delt tilgang til CO2-reduktion

De næste ti år kommer frem for alt til at handle om digitalisering og dekarboniesring for den globale skibsfart. I en ny rapport fra DNV GL anbefaler klassifikationsselskabet en to-delt CO2-strategi for at komme i mål. Læs hele rapporten her.

Topchef for norsk værft går af

Efter 15 år stopper Geir Johan Bakke nu som topchef hos Havyard med øjeblikkelig virkning. Værftet har udpeget en midlertidig afløser.

Monjasa polstrer sig yderligere til 2020 med nye bankaftaler

Det danske bunkerselskab har indgået aftaler med fire nye banker, som øger selskabets kreditfaciliteter med over en milliard kroner. Det sker for at stå bedre rustet til 2020, hvor nye brændstoffer vil lægge et større pres på bunkerleverandørerne.

Kina etablerer gigantisk værftsgruppe

China Shipbuilding Group er nu en realitet, efter at Kina formelt har etableret værftsgruppen, der ifølge landets statslige medie er verdens største, skriver Reuters. Samtidig har sydkoreanske værfter sendt ansøgning til EU om godkendelse til storfusion.

Wärtsiläs danske afdeling får ny chef

Producenten Wärtsiläs danske afdeling får ny adm. direktør til december, hvor Morten Brandborg tager over. Han skal "sikre den igangværende grønne transformation".

Sidste uges bedste historier på ShippingWatch

Miljøstyrelsen har bedt Maersk om forklaring, og Enhedslisten vil have miljøministeren i samråd, efter at Maersk har udflaget skibe, der siden er endt i Alang. En bilproducent jagter erstatning fra rederier i kartelsag, og DSV Panalpina tog hul på fyringer i sidste uge.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere