ShippingWatch

Leverandører

Europas maritime industri får ny formand

Organistationen Sea Europe, der repræsenterer skibsværfter og maritimeudstyrsproducenter i Europa, har udpeget en ny formand, der tidligere har stået i spidsen for Damen Group.

Nu tager IMO's miljøkomite fat på det, der gør ondt

I dag fredag tager IMO's miljøkomite MEPC for alvor fat på det arbejde, der skiller nationer verden over, nemlig hvordan skibsfarten kan levere sin del af en CO2-reduktion inden 2030. ShippingWatch ridser det mest sandsynlige scenarium op.

Gard anker dom om erstatning til tankrederi

Det norske søforsikringsselskab Gard har anket en dom i erstatningssag, hvor selskabet blev pålagt at betale omkring 190 mio. norske kr. til tankrederi. Det skriver Finansavisen

Wrist så toplinjen gå tilbage i 2020

Skibsforsyningsvirksomheden Wrist, der er ejet af kapitalfonden Altor, gik tilbage på både top- og bundlinje i 2020, hvor flere områder var ramt af nedgang som følge af coronakrisen.

Ørsted vil have 30 GW havvind i 2030

Energiselskabet Ørsted vil have 30 GW installeret kapacitet fra havvind i 2030, siger selskabet på sin kapitalmarkedsdag. Ørsted vil investere 350 milliarder frem til 2027.

Datter rykker ind i topledelsen af familieejet USTC-koncern

Mia Østergaard Nielsen forlader headhunterfirma for at blive Head of Corporate Governance i den familieejede USTC-koncern, der bl.a. omfatter verdens største bunkerselskab Bunker Holding og ejes af Torben Østergaard-Nielsen og de to døtre.

Maersk er frustreret over det nye udspil til IMOs CO2-mål for 2026

Alt tyder på, at IMO støtter et forslag om blot at sænke skibsfartens CO2-intensitet med 11 pct. i 2026. "Vi deler frustrationen, der er hos mange medlemslande," lyder det fra Maersk. Danske Rederier tror på, at forslaget bliver vedtaget på MEPC-mødet om få dage.

Her er sidste uges bedste historier på ShippingWatch

Efter dom mod Shell risikerer shippingindustrien også retssager om CO2-udslip, Gard forventer at se trykket fra coronasager vare et godt stykke tid endnu, og Hafina-topchef Mikael Skov ser tegn på forbedring trods pres på indtjeningen.

Corona-sager vil præge Gards forretning langt ind i 2021

Siden corona-pandemien begyndte at rase, har det norske forsikringsselskab Gard haft 1.000 personskader relateret til smitte om bord på skibe. 2020-resultatet blev reddet af aktiemarkedet og færre store skadesager i andet halvår, siger topchef til ShippingWatch.

Her er sidste uges bedste historier på ShippingWatch

Store shippingselskaber vil have IMO til at hæve sin 2050-ambition, Molslinjens nye ejer EQT åbnede for mulige færgefusioner i Norden i en uge, hvor ShippingWatch interviewede Agilitys viceformand om milliardsalg til DSV, der blev rygtet interesseret i nyt stort opkøb.

DSME ramt af færre ordrer i første kvartal

Den store værftsgruppe DSME kommer ud af første kvartal med et underskud, da der er landet færre ordrer end ventet i de seneste par år. Men det sydkoreanske værft forventer bedring fremadrettet i trit med en generel optur i shippingmarkederne.

Seneste nyt

Se flere jobs