ShippingWatch

HSH's obligationsejere kommer med nyt tilbud

Flere af obligationsejerne i HSH Nordbank tilbyder nu at bytte gæld for et delejerskab af banken. Det skriver Reuters.

En gruppe obligationsejere i HSH Nordbank har tilbudt at bytte obligationer med en ejerandel i selskabet, når den statsejede bank skal privatiseres, skriver Reuters.

"Et forslag er blevet præsenteret for banken og dens ejere om at T1-obligationsejere kan købe sig ind i HSH Nordbank ved at bytte nogle af deres gældskrav for aktiver i selskabet," lyder det fra en gruppe obligationsejere ifølge Reuters.

Til sammen oplyser obligationsejerne, at de har "betydelige finansielle ressourcer," men de kommer ikke med et konkret bud på, hvor stor en andel af banken, de kan overtage.

HSH Nordbank kommer i disse dage et skridt nærmere sin privatisering, da fristen for at byde på banken løb ud natten mellem fredag og lørdag. Mandag oplyste banken, at den har fået flere bindende bud på et køb.

Hvor mange bud, der præcis er tikket ind, melder banken ikke noget om. Men nu begynder de reelle forhandlinger, som vil løbe frem mod februar 2018 for delstaterne Hamborg og Slesvig-Holsten.

"De bindende bud tager os et skridt nærmere en succesfuld privatisering," sagde CEO Stefan Ermisch i meddelelsen og peger på, at bankens restrukturering i løbet af de seneste år har båret frugt.

Efter flere bud starter afgørende forhandlinger om salget af tysk storbank

Kinesere dømmes ude af opløbet om HSH Nordbank

Flere kapitalfonde i spil som købere af trængt shippingbank

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier på ShippingWatch

Priserne på offshoreskibe er i bund, rederiernes egen og investorernes opfattelse af etik og en McKinsey-rapport om containerbranchens resultater var blandt ugens vigtigste historier på ShippingWatch.

Ny rapport: Maersk mener at have løst flere problemer i Alang

Der er nu sket så store forbedringer på tre værfter i Alang, at de udgør et alternativ til Kina og Tyrkiet, mener Maersks topchef Søren Skou. I en ny rapport erkender koncernen dog, at der stadig er usikkerhed om vandmiljø og problemer med adgang til lægehjælp.

Schmølker: Stena er en mere langsigtet ejer end Weco

Johnny Schmølker var med fra begyndelsen, da Johan Wedell-Wedellsborg slog sig sammen med Stena om produkttankrederiet Stena Weco. Samarbejdet er i dag fortid. Det er Schmølker ikke, der nu står for Stenas danske aktiviteter i Hellerup.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere