ShippingWatch

Londons marineforsikring taber terræn

Ifølge en ny rapport er forsikringsmarkedet for marine faldet markant på ganske få år og vil formentlig blive ramt af arbejdet med at hive Storbritannien ud af EU, skriver Fairplay.

Forsikringsmarkedet i London, der er et af verdens største, taber marineforsikring til konkurrenterne, viser ny rapport ifølge Fairplay.

Ifølge rapporten fra The International Underwriting Association (IUA) landede forsikringsmarkedet i London en præmieindkomst på 22,7 mia. pund i 2016, men zoomer man ind på marineforretningen tegnet af London-selskabet, hvilket er al forretning tegnet uden for Lloyd's platformen, så det ikke så godt ud.

Det fortæller Dave Matcham, CEO for IUA, til Fairplay.

"De seneste data for 2016 viste nogle interessante trends mellem de forskellige forretninger. Marine præmier har accelereret det fald, som blev observeret i sidste års rapport, med 2,282 mia. pund fra 2,616 mia. pund i 2015 og 2,781 mia. pund i 2014. Sektoren står nu for 14 pct. af indkomsten til "selskabsmarkedet" og er faldet yderligere tilbage fra ejendomme og ansvar på en andenplads," siger han.

Årsagen til tilbagegangen giver undersøgelsen ikke noget entydigt svar på, men den viser, at selskaber øger indkomstpræmier i et antal mere specialiserede klasser. Forsikringsmarkedet i London er bare et af flere, som venter med spænding på konsekvenserne af Storbritanniens farvel til EU.

7,383 mia. pund på forsikringsmarkedet stammer i dag fra forretningsmodeller, som står over for ændringer, når båndene til EU kappes.

Nye ejere i shipping får Gorrissen Federspiel til at opruste

Specialmægleren Edge vil fordoble markedsandel

Bimco: Brexit er dårligt nyt for frihandel

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere