ShippingWatch

Medie: Nordtysk reder tvunget til salg af 35 skibe

Det tyske rederi Norddeutsche Reederei H. Schuldt har 35 skibe til salg som led i aftale med sin bank, HSH Nordbank. Det skriver Fairplay. Rederiet afviser selv historierne.

Arkivfoto. Billedet viser ikke et af Norddeutsche Redereis skib. Foto: Gøteborg Havn

Hamborg-rederiet Norddeutsche Reederei H. Schuldt er blevet tvunget ud i et salg af 35 af sine skibe af sin bank HSH Nordbank.

Det sker, efter at rederiet sidste år fik eftergivet gæld for i alt 547 mio. euro for at kunne fortsætte med at eksistere, skriver Fairplay.

Rederiet afviser selv historierne, som flere tyske medier har bragt, om at 35 af den totale flåde på 51 skibe hos Norddeutsche Reederei H. Schuldt skulle være sat til salg. I stedet er rederiet i gang med at finde en ny partner og investor med hjælp fra Boston Consulting Group og i samarbejde med HSH Portfoliomanagement AÖR, hvor alle de dårlige lån i den tyske bank er blevet placeret.

Norddeutsche Reederei H. Schuldt flåde består af 49 containerskibe og to tørlastskibe, og rederiet er ifølge Fairplay verdens 9. største ejer af tramp-containertonnage.

HSH Nordbanks hjælp til de nordtyske redere var i august også på dagsordenen, da den tyske avis Die Welt skrev, at banken igen var klar til at eftergive en gældspost på et trecifret millionbeløb - denne gang til rederiet Schoeller Holdings.

HSH Nordbanks nye shippingforretning vokser

Shippinglån trækker DVB Bank ned

Avis: HSH klar med kæmpe eftergivelse til enkelt reder

Forsiden lige nu

Siem Offshore nedtoner håb om bedre marked i 2018

Det norske offshorerederi Siem Offshore fik et større underskud i 2017 end året forinden med et tab på 185 mio. dollars efter stor nedskrivning på skibe. Lave rater vil fortsætte ind i 2018, lyder forventningen.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere