ShippingWatch

OW-investorer stævner Morgan Stanley og Carnegie

24 danske institutionelle investorer har besluttet også at stævne emissionsbankerne Morgan Stanley og Carnegie i sagen om prospektansvar i forbindelse med OW Bunkers kollaps.

Et konsortium bestående af 24 danske institutionelle investorer har nu besluttet også at udtage stævning mod emissionsbankerne Morgan Stanley og Carnegie i sagen om prospektansvar. Dermed udvides kredsen af sagsøgte i sagen om erstatningskrav mod OW Bunker A/S under konkurs, relevante Altor-enheder samt den tidligere bestyrelse og daglige ledelse af OW Bunker på ca. 767 mio. kroner.

Det er vores vurdering, at bankerne har haft kendskab til OW Bunkers spekulationsaktiviteter, og at bankerne har medvirket til at vildlede investorerne.

Tomas Krüger Andersen, juridisk chef, i ATP.

De danske institutionelle investorer har lidt tab på 767 mio. kr. ved at investere i aktier i OW Bunker på baggrund af et væsentligt mangelfuldt prospekt, oplyser de i en pressemeddelelse.

På vegne af konsortiet siger Tomas Krüger Andersen, juridisk chef i ATP’s investeringsafdeling:

"Konsortiet har valgt at udvide kredsen af sagsøgte til også at omfatte emissionsbankerne Morgan Stanley og Carnegie. Det sker på baggrund af nye oplysninger i et omfattende bilagsmateriale fra konkursboet, som vi først i foråret har fået adgang til. Det er vores vurdering, at bankerne har haft kendskab til OW Bunkers spekulationsaktiviteter, og at bankerne har medvirket til at vildlede investorerne. På den baggrund kan de efter vores vurdering gøres erstatningsansvarlige."

Flere institutionelle investorer satte en undersøgelse i gang i december 2014 om OW Bunkers konkurs for at kunne vurdere, om der var basis for at gøre et juridisk ansvar gældende. Målet var at undersøge, om der var fejl og mangler i prospektet, som blev udarbejdet i forbindelse med børsintroduktionen af OW Bunker, ansvar i forbindelse med udbuddet og salget af aktier i OW Bunker samt ledelsesansvar i forbindelse med driften af OW Bunker.

Krav på 767 mio. kroner

På baggrund af konklusionerne indgav de danske institutionelle investorer, som samlet repræsenterer krav for i alt godt 767 mio. kr., en stævning i starten af april 2016 for at opnå økonomisk kompensation og søge at få placeret et ansvar. Den sag kører ved Østre Landsret.

Det er advokatfirmaet Bruun & Hjejle, der repræsenterer investorerne i retssagerne.

 

Amerikansk fond kan få stor bid af OW-erstatning

Avis: OW-kuratorer går efter 1,8 mia ekstra fra Altor og Deloitte

OW-forsvarer: Lars Møller går fri af højere erstatningskrav

OW-kuratorer vil forhøje krav mod tidligere ledelse

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere