ShippingWatch

Tyske Berenberg overtager flere shippinglån fra Skotland

Sammen med et japansk finanshus har tyske Berenberg købt mere op i shippingporteføljen fra Royal Bank of Scotland, oplyser banken.

Den tyske bank Berenberg har aktivt købt op af shippingporteføljen hos Royal Bank of Scotland, som i lang tid har forsøgt at komme af med sine shippinglån. Sammen med et japansk finanshus har Berenberg købt shippinglån for 460 mio. dollars af RBS, oplyser banken.

De fleste lån bliver en del af bankens fond Berenberg Alternative Asset Fund i Luxembourg, mens andre er blevet overført til tredjeparts investorer. Det er ikke første gang, at Berenberg overtager lån fra den skotske bank. Ved udgangen af sidste år nappede banken en portefølje på omkring 300 mio. dollars, som er gået ind i samme fond.

Udover at rådgive fonden er Berenberg også ansvarlig for at forvalte shippinglånene, som det japanske finanshus har købt af RBS.

"Vi er ansvarlige for alle kundernes bankforretning og at stå for administrationen af kredit," siger Philipp Wünschmann, der er head of shipping i Berenberg, i meddelelsen.

Berenberg skriver ikke selv, hvem det japanske finanshus er, men i begyndelsen af året købte selskabet Orix shippinglån fra RBS og annoncerede, at man ville bruge købet som springbræt til at sætte fart under flere udlån til den europæiske industri.

Den seneste udvikling for Berenberg viser ifølge Wünschmann, at der er spændende muligheder, selvom markedsforholdene ikke er de nemmeste for shipping i øjeblikket.

"Det viser, at hvis du har den rette know-how, så er det muligt at skabe attraktive løsninger for klienter og investorer selv i udfordrende markeder," siger han.

Banken tror på mere forretning i netop det område og har i løbet af de sidste 12 måneder formidlet for omkring en mia. dollars i shippinglån.

Japansk finanshus vil skrue op for shippinglån i Europa

Medie: Skotsk bank har solgt shippinglån

Flere købere til græske milliardlån i shipping

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere