ShippingWatch

Japansk finansiering vinder frem hos rederne

Et stigende antal rederier vender sig nu mod japanske leasingselskaber for at få finansieret nye skibe, skriver Lloyd's List. Leasingselskaberne kan tilbyde 100 pct. finansiering til en lavere rente end bankerne.

Foto: PR-foto/CMA CGM

Først kom Kina, og nu følger Japan trop som ny finansieringskilde for rederierne. Ifølge Lloyd's List vender flere rederier blikket mod japanske leasingselskaber, der tilbyder 100 pct. finansiering af skibe til en lavere rente, end bankerne kan diske op med.

De såkaldte JOLCO, japanese operating leases with call option, søger i stigende grad aftaler med rederne udenlands, da investorerne kæmper med negative renter på hjemmefronten.

Lloyd's List har været i kontakt med flere industrikilder, der anslår, at aftaler med leasingselskaberne formentlig vil ligge på 20-40 om året, hvilket var helt uset for bare fem år siden. Rederier som Peter Döhle, OOIL og CMA CGM er blandt de redere, der allerede har gjort brug af finansieringsmuligheden.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 14 dage

Også kinesiske leasingselskaber har vundet frem de sidste år og har efterhånden fået fat på en pæn del af markedet. Modsat de europæiske banker stiller de kinesiske selskaber ikke samme krav til egenfinansiering og sikkerhed, og sidste år stod de for 15 pct. af nye aftaler inden for industrien, viste tal offentliggjort på Marine Money-konferencen i sommer.

Shipping og offshores nye bankmænd er fra Kina

Knaphed på kapital i shipping tager til i styrke

Professor: Nye bankregler kan forpurre skibsfinansiering

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere