ShippingWatch

HSH-topchef: Rickmers-sagen skal ikke skabe et mønster

Den tyske storbank HSH Nordbank afviste et redningsforsøg for Rickmers Group og slukkede dermed i høj grad håbet for selskabets overlevelse. Men det er ikke et mønster for fremtidens behandling af rederier, siger topchef i HSH, Stefan Ermisch til den tyske avis Handelsblatt.

HSH Nordbank var tidligere på måneden med til at trække tæppet væk under det problemramte Rickmers Group, men det er ikke begyndelsen på en ny tendens i bankens forhold til sine kunder blandt pressede rederier på trods af, at banken er tynget af sine udlån til shippingbranchen.

Det siger CEO i HSH Nordbank, Stefan Ermisch, i et interview med den tyske avis Handelsblatt.

Kapitalfond: Slutspillet er i gang for shipping i Hamborg

"Vi ønsker helt sikkert ikke med sagen med Rickmers at skabe et nyt mønster. Vi ser meget nøje på hver enkelt sag, objektivt og professionelt. Først og fremmest er det imidlertid op til operatørerne at sikre tilstrækkelige kapitalisering i deres virksomheder, det ansvar kan de ikke lægge over på bankerne," siger Stefan Ermisch og understreger, at beslutningen om Rickmers Group blev truffet fuldstændig helhjertet.

"Vi evaluerer alle vores krediteksponeringer udelukkende på økonomiske kriterier, ikke politiske."

HSH Nordbank er i gang med en privatiseringsproces, der skal ændre ejerskabet for banken, der er ejet af to tyske delstater, til et privat ejerskab.

Forskellige aktører, blandt andet både kinesiske og amerikanske, har været nævnt som potentielle købere af banken, der kan fremstå mindre attraktiv som opkøb især på grund af de store posteringer til shippinglån.

Bertram Rickmers kan miste hele sit gamle imperium

Moody's: Så store er problemerne for fem tyske shippingbanker

HSH Nordbank trækker tæppet væk under Rickmers

Forsiden lige nu

Nu svarer Skat på kritik i omdiskuteret retssag

En ny dom i Østre Landsret mod fem Clipper-ejede rederiselskaber gav Skat medhold i principiel sag om tonnageskat. "Forvaltningen af den gunstige skatteordning er uændret," forklarer Skat om sagerne over for ShippingWatch efter kritik af Skats fremgangsmåde.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere