ShippingWatch

OW Bunker-aktionærer får fri proces til søgsmål

2400 private investorer har fået fri proces til at forberede en sag mod kapitalfonden Altor og OW Bunkers tidligere ledelse.

Foto: Kasper Palsnov/Jyllands-Posten

2400 private investorer, der tabte penge på konkursen hos OW Bunker, har fået fri proces til at forberede en sag mod kapitalfonden Altor og bunkerselskabets tidligere ledelse, der er beskyldt for at have spillet en rolle i krakket i 2014.

Vi er meget glade for, at myndighederne nu har bevilget fri proces til denne groteske sag

Niels Mengel, formand, Dansk Aktionærforening
De 2400 investorer har et samlet erstatningskrav på 321 mio. kr. og er organiseret i foreningen OW Bunker-Investor.

Foreningen har af Civilstyrelsen i første omgang fået fri proces til at forberede et samlet gruppesøgsmål, som vil skulle godkendes af retten, mens der først senere skal ansøges om fri proces til at dække omkostninger ved selve retssagen.

"Vi er meget glade for, at myndighederne nu har bevilget fri proces til denne groteske sag, der kostede os alle milliarder af kroner og som har kastet sorte skygger over dansk erhvervsliv," siger Niels Mengel, der er bestyrelsesmedlem i foreningen OW Bunker-Investor og formand for Dansk Aktionærforening, i en pressemeddelelse.

Sidste år indgav en gruppe på 26 institutionelle investorer - blandt andre pensionsselskabet ATP - ligeledes en stævning med et erstatningskrav på 769 mio. kr.

OW Bunker, der havde hovedsæde i Nørresundby og tjente sine penge på at købe og sælge brændstof til skibe, gik konkurs i slutningen af 2014 efter en periode med to nedjusteringer og en påstået svindelsag.

Virksomheden blev børsnoteret tidligere samme år, og selskabet er blevet kritiseret for ikke at have oplyst aktionærerne godt nok i det prospekt, som dannede grundlag for børsnoteringen.

Af prospektet var det blandt andet ikke oplyst, at selskabet havde spekuleret voldsomt i olieprisen - det var disse positioner, der gav store tab, da olieprisen pludselig dykkede i 2014.

Bunker Holding rekrutterer til hemmeligt projekt

OW Bunkers ledelse tog afstand fra Altors skattefinte

Skat: Kapitalfond bag OW Bunker misbrugte skattelovgivning

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere