ShippingWatch

Medie: Skotsk bank har solgt shippinglån

Royal Bank of Scotland er ifølge Reuters sluppet af med en del af sine shippinglån. Kilder fortæller til mediet, at banken har solgt udlån til især græske redere for 600 mio. euro. Banken afviser at kommentere historien.

Foto: Alastair Grant/AP/Polfoto/Arkiv

Royal Bank of Scotland kan være sluppet af med en god del af de shippinglån, som banken har forsøgt at sælge i årevis.

Efter længere tids forhandlingerne har banken ifølge Reuters solgt lån for tæt på 600 mio. euro til to finansielle aktører. Det fortæller kilder til nyhedsbureauet, mens banken dog afviser at kommentere på rygterne.

Køberne til lånene, som især er givet til græske redere, er angiveligt det japanske selskab Orix og tyske Berenberg Bank.

Ifølge Reuters køber Orix lån for 290 mio. euro, mens Berenberg Bank køber gæld for 300 mio. euro.

Frasalgene er en del af den større restrukturering i Royal Bank of Scotland, som er delvist ejet af staten. Banken er blandt andet kommet i problemer på grund af sin store eksponering mod shipping, som har været ramt af lave fragtrater de seneste år.

Nu er det så tilsyneladende lykkes at slippe af med en del af udlånene til shipping, skriver Reuters.

Flere købere til græske milliardlån i shipping

Storbank lukker shippingportefølje ned

Medie: Køberne af storbanks shippinglån har fået kolde fødder 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs