ShippingWatch

Blue Water Shipping lander milliardaftale i Kasakhstan

Det danske selskab Blue Water Shipping står i spidsen for et konsortium, der har vundet en kontrakt på omkring 2,3 mia. kr. med et kasakhstansk olieprojekt. Aftalen gælder 15 skibe, som skal servicere et stort oliefelt.

Blue Water Shipping har vundet en olieaftale på det kaspiske hav, der løber op i cirka 2,3 mia. kr.

Aftalen er den største i selskabets historie og gælder bygningen af 15 specialdesignede skibe, der skal bruges til at servicere et oliefelt i Kasakhstan ved navn Tengizchevroil (TCO).

Det danske selskab skriver i en meddelelse, at det har vundet kontrakten sammen med et konsortium. Foruden Blue Water Shipping består konsortiet af Topaz Energy og Marine.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

De 15 såkaldt MCV-fartøjer skal bruges til at fragte gods og moduler på op til 1800 tons gennem de russiske floder og frem til Tengiz-feltet i Kasakhstan. De vil blive bygget på Vard Shipyard Groups værfter i Rumænien og Vietnam.

Ifølge aftale får Blue Water Shipping det overordnede ansvar for skibene, mens Topaz Energy og Marine skal stå for driften.

Tengizchevroil er et kasakstansk partnerskab, der udvinder og producerer olie og gas. Partnerskabet består af Chevron, KazMunaiGas NC JSC, ExxonMobil Kazakhstan Ventures Inc, og LukArco.

Oliedyk rammer Blue Waters indtjening og ansatte

Blue Water Shippings ejer træder på vækstbremsen

Kurt Skov: Ingen hastværk med ny topchef

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs