ShippingWatch

Clippers Danske Færger tabte til Mols-Linien på Bornholm

Danske Færger, som Clipper Group ejer halvdelen af, tabte kampen om færgebetjeningen af Bornholm, som Mols-Linien nu skal besejle.

Transport- og Bygningsministeriet har tildelt færgebetjeningen af de bornholmske ruter Rønne-Køge og Rønne-Ystad til Mols-Linien.

Det oplyser rederiet.

Retten gælder fra 1. september 2018 til 31. august 2028.

Selskabet Danske Færger, som er ejet af Clipper Group og den danske stat, har i årevis betjent Bornholm.

"Vi er naturligvis meget tilfredse med, at Transport- og Bygningsministeriet har valgt Mols-Linien som ny færgeoperatør på de bornholmske ruter. Vi ser frem til at lade vores ekspertise inden for hurtigfærgedrift komme bornholmerne til gode og skabe en effektiv færgedrift til glæde for bornholmerne, erhvervslivet og de mange gæster, som hvert år besøger øen," siger Søren Jespersen, som er administrerende direktør i Mols-Linien, i meddelelsen.

Nu vil Mols-Linien sejle til Bornholm 

Mols-Linien er valgt som kommende færgeoperatør, fordi rederiet har præsenteret det økonomisk mest fordelagtige tilbud med de mest favorable billetpriser.

"Det bliver markant billigere at sejle til Bornholm, og det er et stærkt fundament for at skabe øget trafik, tiltrække flere besøgende og styrke den bornholmske økonomi både inden for turisme og det øvrige erhvervsliv," siger direktøren.

På ruten Rønne–Ystad indsætter Mols-Linien to hurtigfærger. Derudover planlægger rederiet at indsætte en nybygget, specialdesignet færge til transport af gods og passagerer på ruten Rønne–Køge.

Desuden ønsker Mols-Linien at opretholde besejlingen af Sassnitz.

Kontrakten mellem Transport- og Bygningsministeriet og Mols-Linien ventes underskrevet sidst i maj.

Adm. direktør for Danske Færger, John Steen-Mikkelsen, siger til Børsen, at han havde forventet at vinde.

”Vi regnede med, at vi ville vinde med de 44 pct.,” siger han til avisen og henviser til den reduktion i billetprisen på 44,15 pct., som Færgen havde budt.

Clippers danske færger sejler med overskud 

Mols-Linien melder om markant fremgang i første kvartal

Mols-Liniens afnotering udskudt 

Mere fra ShippingWatch

Ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Dansk frigat dræbte fire formodede pirater i Guinea, Dan-Bunkering sagen fortsatte i Odense, stor millionregning endte hos Lauritzen, og IMO afholdt klimamøde i en uge, hvor ShippingWatch gjorde status på et hektisk tredje kvartal for containerrederne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs