ShippingWatch

Olieprisen får Falck Safety Services til at fyre topchefer

Besparelser i olie- og gasindustrien får nu Falck Safety Services til at restrukturere forretningen, der har afdelinger i hele verden. To topchefer mister deres arbejde.

Falck Safety Services uddanner og oplærer offshoremedarbejdere.

Den lave oliepris får nu Falck Safety Services til at skære ind til benet og fyre to direktører.

Datterselskabet til den danske redningskoncern oplyser i en pressemeddelelse, at nedturen i olie- og gasindustrien betyder, at det er nødvendigt at gennemføre en større restrukturering.

Virksomheden uddanner og træner ansatte på eksempelvis boreplatforme i sikkerhed. Her er antallet af medarbejdere faldet drastisk det seneste år som følge af de hårde markedsvilkår.

Det betyder, at der bliver sendt færre ansatte til oplæring på Falck Saftey Services' træningscentre, og derfor er det nu nødvendigt at skære ned, skriver koncernen.

"Vi bliver nødt til at reducere vores omkostninger yderligere, både i forhold til selve forretningen og i de lande, hvor Safety Services opererer. Derudover skal vores strategi tilpasses de nye vilkår i olie- og gasindustrien," udtaler Allan Søgaard Larsen, CEO i Falck.

ShippingWatch har været i kontakt med Falck, der oplyser, at man endnu ikke ved, hvor mange af i alt 1100 ansatte, der vil blive berørt af spareplanerne. Sikkert er det dog, at CEO Peter Svarrer og CCO Bent Dyhre Hansen mister deres arbejde.

De to direktører bliver erstattet af Bo Uggerhøj, CEO i Falck Assistance, nuværende CFO i Falck Safety Services, Liz Kjellerup, og fungerende COO Torben Harring. De tre skal nu stå for at føre restruktureringen ud i livet.

Falck-koncernen havde sidste år et underskud på 523 millioner kroner til trods for, at omsætningen steg med ni procent. Det skyldes primært nedskrivninger på Falck Safety Services, der har 37 træningscentre i 19 lande og konkurrerer med blandt andre Maersk Training.

Den lave oliepris kan knække danske virksomheder

Maersk Training i samarbejde med norske Edrilling

Maersk Training vokser støt

Forsiden lige nu

Lauritzen Fonden giver 10 mio kroner til vækstplan

Lauritzen Fonden vil støtte initiativerne i den nye vækstplan med 10 mio. kroner over de næste to år. "Jeg håber, at vi med dette bidrag kan hjælpe til at fastholde, såvel som udbygge, Danmarks maritime styrkeposition," siger direktør Inge Grønvold.

Regeringen til rederierne: Nu skal I levere

Rammerne for vækst i shippingbranchen er sikret med den nye vækstplan. Nu er det op til rederne at levere, siger erhvervminister Brian Mikkelsen (K) til ShippingWatch. Ministeren har en forhåbning om, at mindst 70 nye skibe kommer på dansk flag inden for de næste tre år.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere