ShippingWatch

Skuld sikrer nye aftaler i skarpt marked

I et konkurrenceramt forsikringsmarked har norske Skuld hevet ny tonnage i land, og volumin i det nye P&I år er steget med 10 procent. Samtidig har Skuld rokeret om i ledelsen.

Foto: Skuld

Norske Skuld kan melde om fremgang i forsikringsselskabets forretningsvolumen i forbindelse med afslutningen på regnskabsåret i februar, hvor kontrakter blandt andet skal fornys for tonnage i P&I-regi. Således er bruttotonnagen steget med 10 procent, mens yderligere nye kontrakter på ni millioner bruttoton i 2016 efterfølgende er landet, skriver Skuld i en meddelelse.

"I et meget konkurrencepræget marked hævede Skuld sin globale forretning i offshore og så en moderat vækst i sine blue water-kontrakter i Norden, Europa og Asien ved at tiltrække ny gensidig forretning," skriver Skuld.

Derfor forventer forsikringsselskabet, at combined ratio, som måler, hvorvidt forsikringsdriften er lønsom eller ej, for 2015/2016 vil blive bedre end de seneste tre år.

"Det er meget glædeligt at se en stigning for vores bruttotonnage sidste år i forlængelserne i 2016, som overgik vores egne forventninger. Dette skyldes vores loyale medlemmer, som ikke kun fornyer deres egne policer med Skuld, men også bringer ny tonnage til klubben baseret på vores service og finansielle styrke. Vores 2016 forlængelser, hvilket oversteg vores egne forventninger," siger CEO Ståle Hansen i meddelelsen.

Skuld-CEO: Ekstrem konkurrence presser præmieniveau

Desuden har Skuld rokeret rundt på ledelses-teamet. Lars Dueled bliver ny chief underwriting officer, mens Greg Thomas rykker fra Oslo til London for at blive business development officer. Alem Jasarevic er det seneste nye medlem som ny chief operating officer og kommer fra en stilling som strategisk direktør i norske Sparebank1. Samtidig er Skuld i gang med at finde en intern kandidat til jobbet som chief claims officer til seniorledelesen.

Skuld hæver bundlinjen for årets første ni måneder

Skuld halverer sit overskud i første halvår

Forsiden lige nu

Oljefondet klar med miljøkrav til shipping inden sommerferien

Rederier og virksomheder i øvrigt skal leve op til en række menneskerettighedskrav for, at verdens største private investor, norske Oljefondet, vil eje aktier i det. Nu kommer krav til selskabernes miljøpolitik, som især shippingindustrien kan komme til at mærke.

Fortescues resultat næsten halveret

Det australske mineselskab Fortescue fik et resultat efter skat på 681 mio. dollars i anden halvdel af forskudt regnskabsår og gik 44 pct. tilbage sammenlignet med perioden året før, viser en opdatering.

Kartelsag koster norsk shippingselskab milliarder

Wallenius Wilhelmsen Logistics har indgået forlig med EU-Kommissionen og betaler nu to mia. norske kroner i bøde i langvarig kartelsag. Det er en del af en bøde på 400 mio. euro til i alt fire rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere