ShippingWatch

Medie: OW-kurator går efter modparter i futures-kontrakter

Hvis en del af retsopgøret afgøres efter dansk retspraksis, i stedet for engelsk, kan det endelige udfald af sagen blive helt anderledes og kaste flere penge af sig.

Omkring 30 skibsredere, befragtere og handlere som agerede modparter i "in-the-money" oliekontrakter med OW Bunker, kan se frem til et retsligt efterspil i Danmark, hvor det krakkede selskabs kurator søger at få fingrene i betalinger på omkring 30 millioner dollar (knap 200 millioner kr.).

Det fremgår af en artikel hos shippingavisen Lloyd's List, som kalder tiltaget "banebrydende" og hvor forholdet i sidste ende handler om jurisdiktion.

Futures-kontrakter er ifølge shippingavisen typisk underlagt engelsk lovgivning, som suspenderer betalinger i tilfældet af insolvens. Men kurator argumenterer for, at dansk lovgivning i stedet skal gælde og at pengene fortsat er skyldige.

Forholdet vil sandsynligvis blive behandlet i første kvartal 2016. Det vurderer Johannes Grove Nielsen, partner i det danske advokatfirma Bech-Brunn, som repræsenterer nogle af de sagsøgte, over for Lloyd's List.

Ifølge ham vil en beslutning i kurators favør tage branchen ind i ukendt territorium, hvor nuværende standardpraksis effektivt tilsidesættes.

OW Bunker-kuratorer bruger dansk regel i jagt på rederier

Kuratorer i OW Bunker vinder første slag om olie for milliarder

Storbank arresterer skibe i jagt på OW Bunker gæld

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere